Grønne asparges med spekeskinke og eplesirup

Tidsbruk 30 minutter
7 ingredienser
150 planlagt
Grønne asparges med spekeskinke og eplesirup
Legg oppskrift
i handlelapp
Asparges med skinke er en klassiker; her har jeg fornyet den med en sursøt eplesirup som binder sammen de to hovedelementene. Enkelt og veldig godt!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Asparges

0,8 bunt
Asparges
1,5 ss
Olivenolje Primo Cutrera
0,8 stk
Sitron
1,5 ss
Parmesanost

Sirup

0,8 dl
Sukker
0,8 dl
Eplecideredikk eller Hvitvinseddik

Spekeskinke

6 skive
Serranoskinke

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Mise en place: Finn frem alt du trenger til å lage retten. Fjern emballasje. Forbered råvarene og det du trenger av kjøkkenutstyr

Trinn 2

Trinn 2

Knekk av den nederste trevlete delen av aspargesene og skrell dem evt. fra ca. midten. Kok dem i lettsaltet vann, ca. 2 minutter. Legg straks over i isvann. Tørk og legg aspargesen i en skål.

Trinn 3

Trinn 3

Tilsett olivenolje, skall fra ½ vasket sitron, revet parmesan, salt og pepper. Vend forsiktig.

Trinn 4

Trinn 4

Kok eddik og sukker til du får en sirup. Anrett asparges og spekeskinke på tallerkener, hell over sirupen og server.