Grønn lasagne

Tidsbruk 50 minutter
10 ingredienser
138 planlagt
Grønn lasagne
Legg oppskrift
i handlelapp
Hjemmeseier til det grønne laget! Her legges spinatsaus og gode grønnsaker lagvis mellom pastaplatene. Både sunt og supergodt!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 pose
Bladspinat
1 stk
Løk
1 stk
Brokkoli
1 pakke
Aspargesbønner 150 g
0,5 pakke
Lasagneplater Barilla
7 dl
Helmelk Tine
3 ss
Solsikkeolje REMA 1000
3 ss
Hvetemel
4 fedd
Hvitløk
0,5 ts
Timian, tørket

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Sett ovnen på 180°C. Grønn saus: Fres finhakket hvitløk og hvetemel i solsikkeolje. Spe gradvis med melken mens du visper. Kok opp og la småkoke i noen minutter. Rør av og til så det ikke svir seg i bunnen.

Trinn 2

Trinn 2

Vend vasket spinat inn i sausen og la den falle litt sammen. Kjør sausen jevn med en stavmikser og smak til med timian, salt og pepper.

Trinn 3

Trinn 3

Kutt brokkoli i små buketter, skjær løken i tynne skiver og rens aspargesbønnene.

Trinn 4

Trinn 4

Legg lasagneplater, grønnsaker og saus lagvis i en ildfast form. Stek lasagne i ca. 30 minutter til den er gyllen og gjennomstekt.

Serveringsforslag

Ha gjerne revet ost og parmesan i sausen for fyldigere smak.