Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp

Gnocchi med sprøstekt bacon

Tidsbruk 25 minutter
11 ingredienser
74 planlagt
Gnocchi med sprøstekt bacon
Klikk og dra
til kalenderen
I Italia kalles gnocchi med tomatsaus for strangolapreti, som betyr prestekvelere. Bakgrunnen for navnet er en vandrehistorie om en grådig prest som spiste gnocchi så fort at han ble kvalt.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Gnocchi med sprøstekt bacon

600 g
Mandelpoteter
150 g
Potetmel
2 stk
Egg
160 g
Baconbiter
1 stk
Løk
1 ss
Persille, tørket
1 pose
Blandet salat
150 g
Hvetemel
2 ts
Salt
2 ss
Solsikkeolje
20 g
Parmesan

Slik gjør du

Trinn 1

Kok mandelpotetene med skallet på. Fjern skallet mens de er varme og press dem gjennom en sikt.

Trinn 2

Bland potetpureen med hvetemel, potetmel, sammenpisket egg og salt til en fast deig.

Trinn 3

Trill ut lange potetpølser og kutt opp i 2 cm biter. Du kan gjerne bruke litt hvetemel til å bake ut med hvis potetmassen er litt klissete.

Trinn 4

Kok opp 2 liter vann med 2 ss salt og kok gnocchien i 3 minutter. Hell av vannet og ha dem i et serveringsfat.

Trinn 5

Stek baconbiter gyllenbrune i solsikkeolje sammen med hakket løk. Tilsett persille og hell alt over gnocchien. Server med salat.

Tips!

Kalde gnocchi blir kjempegode hvis du steker dem litt i smør med finrevet parmesan og litt nykvernet pepper. Server gjerne med frisk persille.

Middagsplanleggeren
gir deg ukens handlelapp

1)  Klikk og dra oppskriften til kalenderen
2)  Vis handlelappen og trykk "hent oppskriftsvarer"
3)  Bruk appen eller del handle-lappen på sms eller e-post
Dra ned i kalender