Gnocchi «Piemonte»

Tidsbruk 40 minutter
8 ingredienser
113 planlagt
Gnocchi «Piemonte»
Legg oppskrift
i handlelapp
Helt enkel og evig populær. Gnocchi har stått på den italienske menyen siden romertiden, og er en rimelig, rustikk hverdagsrett som kan lages i en rekke varianter – vår gode gnocchi lages med poteter.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

600 g
Poteter, løsvekt
1 stk
Løk, 4-pk
4 fedd
Hvitløk
1 boks
Knuste tomater, 400g
1 stk
Egg frittgående M/L, 12-pk, Solvinge
0,5 pakke
Parmigiano Reggiano
1 potte
Basilikum
150 g
Hvetemel

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Fres finhakket løk og hvitløk, ha i tomater, kok opp og smak til med salt og pepper.

Trinn 2

Trinn 2

Skrell poteter og kok dem møre i vann uten salt. Sil av vannet og avkjøl potetene litt, mos potetene med Hackiten eller med en gaffel i en stor bolle. Rør inn egg og hvetemel og smak til med salt og pepper.

Trinn 3

Trinn 3

Rull deigen ut til en lang pølse. Bruk litt mel hvis den kleber. Del den opp i 2-3 cm lange biter.

Trinn 4

Trinn 4

Kok opp godt med saltet vann med litt olje og kok gnocchiene i flere omganger. Når de flyter opp er de ferdige. Ta dem ut med en hullsleiv og vend dem inn i tomatsausen. Server med revet parmesan og basilikum.

Serveringsforslag

Gnocchi smaker også veldig godt stekt sammen med for eksempel bacon og salviesmør.