Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp

Gnocchi «Piemonte»

Tidsbruk 40 minutter
8 ingredienser
68 planlagt
Gnocchi «Piemonte»
Klikk og dra
til kalenderen
Helt enkel og evig populær. Gnocchi har stått på den italienske menyen siden romertiden, og er en rimelig, rustikk hverdagsrett som kan lages i en rekke varianter – vår gode gnocchi lages med poteter.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

600 g
Poteter, løsvekt
1 stk
Løk, 4-pk
4 fedd
Hvitløk
1 boks
Knuste tomater, 400g
1 stk
Egg frittgående M/L, 12-pk, Solvinge
0,5 pakke
Parmigiano Reggiano
1 potte
Basilikum
150 g
Hvetemel

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Fres finhakket løk og hvitløk, ha i tomater, kok opp og smak til med salt og pepper.

Trinn 2

Trinn 2

Skrell poteter og kok dem møre i vann uten salt. Sil av vannet og avkjøl potetene litt, mos potetene med Hackiten eller med en gaffel i en stor bolle. Rør inn egg og hvetemel og smak til med salt og pepper.

Trinn 3

Trinn 3

Rull deigen ut til en lang pølse. Bruk litt mel hvis den kleber. Del den opp i 2-3 cm lange biter.

Trinn 4

Trinn 4

Kok opp godt med saltet vann med litt olje og kok gnocchiene i flere omganger. Når de flyter opp er de ferdige. Ta dem ut med en hullsleiv og vend dem inn i tomatsausen. Server med revet parmesan og basilikum.

Serveringsforslag

Gnocchi smaker også veldig godt stekt sammen med for eksempel bacon og salviesmør.

Middagsplanleggeren
gir deg ukens handlelapp

1)  Klikk og dra oppskriften til kalenderen
2)  Vis handlelappen og trykk "hent oppskriftsvarer"
3)  Bruk appen eller del handle-lappen på sms eller e-post
Dra ned i kalender