Glutenfri pasta med hjemmelagde kjøttboller

16 ingredienser
89 planlagt
Glutenfri pasta med hjemmelagde kjøttboller
Legg oppskrift
i handlelapp
Fri for gluten
Klassikeren spagetti med kjøttboller og tomatsaus er en innertier hos både store og små.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Saus

1 stk
Gulrot
1 stang
Stangselleri
1 stk
Løk
1 fedd
Hvitløk
0,5 stk
Chili
2 boks
Hakkede tomater
1 ss
Tomatpurè
5 ss
Olivenolje
1 klype
Salt
1 klype
Pepper
0,5 ts
Sukker

Kjøttboller

0,5 stk
Finrevet sitronskall
1 klype
Oregano
400 g
Kjøttdeig
1 klype
Pepper

Pasta

400 g
Økologisk Spagetti glutenfri

Slik gjør du

Trinn 1

Start med å blande kjøttdeig, revet sitronskall, pepper, salt og oregano. Bland godt og form til små boller med en teskje. Stek dem til de er gylne og fine. Sett til side.

Trinn 2

Lag sausen ved å frese gulrot, løk, hvitløk og stangselleri lett i en kjele. Tilsett tomatene, tomatpuré og krydder. Bruk en stavmikser og blend sausen til en fin masse. Kok så lenge som mulig – minimum 45 minutter. Smak til med sukker, salt og pepper.

Trinn 3

Vend sausen inn i nykokt spagetti og topp med kjøttboller og parmesan.