Glasert laks med sitronris

Tidsbruk 40 minutter
10 ingredienser
399 planlagt
Glasert laks med sitronris
Legg oppskrift
i handlelapp
Fri for melk
Gla' og glasert! Laksen er fantastisk i en miks av søte, pikante smaker. I denne retten tilfører du litt syrlighet til risen for å gjøre smakskombinasjonen komplett.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 pakke
Laksefilet naturell 500g Godehav
1 stk
Sitron
1 pose
Thai Wok Bama
2 dl
Jasminris REMA 1000
4 ss
Østerssaus
1 ss
Solsikkeolje REMA 1000
1 ts
Brunt sukker
1 ts
Kajennepepper
2 ts
Karri
2 ss
Soyasaus Kikkoman

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Ha ris, litt salt og solsikkeolje i en kasserolle. Ha i dobbelt så mye vann som ris. Vask og skjær sitronen(e) i fire og ha det i kasserollen. Legg på lokk og kok risen i ca. 7 minutter. Ta risen av varmen og la den trekke i ytterligere 7 minutter. Bland brunt sukker, kajennepepper, karri, salt og pepper. Fordel blandingen på toppen av laksefiletene.

Trinn 2

Trinn 2

Varm pannen godt, ha i litt solsikkeolje og stek fisken med kryddersiden ned til det danner seg en mørk skorpe. Ha soyasaus i pannen og rist pannen lett for å fordele sausen og trekk pannen til side. Snu fisken og trekk i noen minutter. Finhakk chili og wok den sammen med resten av grønnsakene i Thai Wok'en. Smak til med østerssaus, salt og pepper. Server laksen med wokede grønnsaker og sitronris.