Gigli med valnøttkrem

10 ingredienser
63 planlagt
Gigli med valnøttkrem
Legg oppskrift
i handlelapp
Her har vi brukt pastasorten Gigli Toscani, men tagliatelle passer også godt til denne deilige, kremede pastaretten.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

400 g
Pasta
2 dl
Melk
30 g
Brød
160 g
Valnøtter
2 ss
Rosmarin
1 fedd
Hvitløk
50 g
Parmesan
0.4 dl
Olivenolje
2 klype
Pepper
2 klype
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Legg brødet i melken i 10 minutter slik at brødet blir bløtt. Klem ut melken og skill melk og brød.

Trinn 2

Kok opp pastavann og ha i pasta når det koker.

Trinn 3

I mellomtiden - ha hakket rosmarin, valnøtter, olje, ost og brød i en blender og kjør mens du gradvis heller i melk til du får en slags krem. Hvis du trenger mer væske, bruk litt av pastavannet. Smak til med salt.

Trinn 4

Sil av pasta når den er «al dente» og husk som alltid å spar litt av pastavannet.

Trinn 5

Bland valnøttpestoen godt inn i pastaen og juster eventuelt konsistensen med litt av pastavannet.

Trinn 6

Server med noen gode runder med nykvernet pepper.