Geitmyras kjøttboller med rotmos

Tidsbruk 35 minutter
13 ingredienser
85 planlagt
Geitmyras kjøttboller med rotmos
Legg oppskrift
i handlelapp
Kjøttboller er populært blant både små og store – disse smaker ekstra mye etter å ha blitt rullet i en krydderblanding.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Rotmos

3 stk
Gulrøtter
0,5 stk
Kålrot
1 stk
Nypotet
1 fedd
Hvitløk
2 ss
Smør
1 klype
Salt

Kjøttboller

400 g
Kjøttdeig av storfe
1 stk
Løk
1 stk
Egg
2 ss
Spisskummen
1 ss
Hvetemel
1 klype
Salt
1 ss
Smør

Slik gjør du

Trinn 1

Rotmos: Kok opp vann. Skrell og grovhakk gulrøtter, kålrot og potet og ha grønnsakene i det kokende vannet. Kok grønnsakene til de er møre, ca. 20 minutter. Hell av vannet. Skrell og finhakk hvitløk. Ha smør og hvitløk i gryta sammen med grønnsakene. Mos med en potetstapper eller tresleiv. Tilsett salt.

Trinn 2

Kjøttboller: Ha kjøttdeig, finhakket løk (halvparten), egg og hvetemel i en bolle. Rør det godt sammen for hånd eller med kjøkkenmaskin. Ha spisskummen og salt på en tallerken.

Trinn 3

Lag små boller av kjøttdeigblandingen og rull dem i krydderet. Ha kjøttbollene direkte over i en varm stekepanne sammen med resten av løken i skiver, og stek i ca. 5 minutter. Stek gjerne i to omganger slik at stekepannen ikke blir for full. Server kjøttbollene sammen med rotmos.

Barn kan

Vis barna hvordan man vasker, skreller og kutter en gulrot, og la dem hjelpe til med resten av grønnsakene. La dem få være med å mose grønnsakene. La dem gjerne få være med å lage og steke kjøttbollene. La barna få lukte og smake på krydderne og snakk om hva de synes det smaker og lukter.