Geitmyras fiskegrateng med frisk råkost

Tidsbruk 55 minutter
16 ingredienser
238 planlagt
Geitmyras fiskegrateng med frisk råkost
Legg oppskrift
i handlelapp
I tillegg til at fiskegrateng er populært hos både store og små, er det også den ultimate restemiddagen! Bruk det du har i kjøleskapet av fisk, ost og grønnsaker.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Grateng

250 g
Penne fullkorn, eller annen fullkornspasta
3 stk
Egg
2 dl
Knust kavring
400 g
Torskefilet

Råkost

2 ss
Sesamfrø
4 stk
Gulrøtter
1 stk
Lime
2 ss
Hakket frisk koriander
1 klype
Pepper
1 klype
Salt
3 ss
Olje

Hvit saus

3 dl
Melk
0.5 klype
Revet muskatnøtt
3 ss
Hvetemel
0.5 ts
Salt
3 ss
Smør

Slik gjør du

Trinn 1

Forvarm ovnen til 200 °C. Kok pastaen i lettsaltet vann, to minutter kortere enn det står på anvisningen. Da trekker pastaen til seg litt av væsken fra formen. Avkjøl pastaen i rennende kaldt vann.

Trinn 2

Hvit saus: Smelt smøret på svak varme i en liten kjele. Ha i melet og rør det godt sammen med en visp. Spe forsiktig med melken under konstant omrøring. Kok sausen på svak varme i minst 5 minutter. Rør av og til så den ikke brenner seg. Smak til med revet muskatnøtt og salt. Sett sausen til side og avkjøl.

Trinn 3

Skill eggene i plommer og hviter. Ha eggeplommene i gryta sammen med sausen og visp det sammen med en stavmikser eller visp. For å gjøre fiskegratengen litt luftigere kan du piske eggehvitene stive, og vende dem forsiktig inn i sausen.

Trinn 4

Del fisken i grove biter. Legg fisk, pasta og saus lagvis i en ildfast form. Dryss over knust kavring. Stek fiskegratengen på 200 °C i ca. 35 minutter.

Trinn 5

Råkost: Skrell og riv gulrøttene. Tilsett presset lime og hakket frisk koriander. Bland inn olje. Vend godt sammen, tilsett sesamfrø og smak til med salt og pepper.

Serveringsforslag

Lag potetmos og bruk det i stedet for pasta i fiskegratengen. Ha grønnsaker i gratengen! Bruk gjerne det du har liggende i kjøleskapet. Bruk osterester i den hvite sausen. Det er også godt på toppen i stedet for eller sammen med knust kavring.

Barn kan

La barna være med å måle opp til den hvite sausen, og la dem røre i gryta. La barna skjære fisken i biter, og snakk med dem om hva slags fisk det er og hvor man kan fiske den. La barna være med å legge ingrediensene lagvis i gratengen. La barna strø knust kavring over gratengen.