Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp

Gazpacho

Tidsbruk 20 minutter
7 ingredienser
112 planlagt
Gazpacho
Klikk og dra
til kalenderen
Gazpacho er en super sommerrett når det er varmt og du ikke ønsker å bruke tid på kjøkkenet. Server gjerne suppen med isbiter i.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 kg
Tomat
1 stk
Agurk
1 stk
Rød paprika
0,2 stk
Rød chilipepper (valgfritt)
1 fedd
Hvitløk
1 dl
Extra virgin olivenolje
2 ts
Hvitvinseddik eller eplecidereddik

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Rens paprika, løk og hvitløk og skrell agurken. Del alle grønnsakene i biter og ha dem i en blender. Kjør på høyeste hastighet til en jevn, flytende masse.

Trinn 2

Trinn 2

Mens motoren går, tilsett eddik og salt og derett er olivenolje i en tynn stråle. Blandingen skal bli litt kremete - tilsett evt. litt mer olivenolje hvis den fortsatt virker tynn og “vannete”.

Trinn 3

Trinn 3

Avkjøl til den er skikkelig kald, - gjerne over natt en. Server med stangselleri i glass og topp med noen dråper god olivenolje.

Serveringsforslag

For ekstra smak kan du tilsette chilipepper litt koriander og høvlet gulrot gjør seg godt som pynt.

Middagsplanleggeren
gir deg ukens handlelapp

1)  Klikk og dra oppskriften til kalenderen
2)  Vis handlelappen og trykk "hent oppskriftsvarer"
3)  Bruk appen eller del handle-lappen på sms eller e-post
Dra ned i kalender