Gazpacho med maisfritters

Tidsbruk 40 minutter
15 ingredienser
74 planlagt
Gazpacho med maisfritters
Legg oppskrift
i handlelapp
Fri for melk
Sval, spansk sommersuppe for late dager. Gazpacho er en andalusisk spesialitet – her servert med deilig, sprø fritters av mais og squash.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 boks
Hakkede tomater REMA 1000
2 stk
Tomat
1 stk
Rød paprika
1 pakke
Vårløk
1 stk
Agurk
1 boks
Maiskorn REMA 1000
1 stk
Squash
1 stk
Rød chili
1 stk
Egg frittgående M/L, Solvinge
1 dl
Olivenolje REMA 1000
1 dl
Solsikkeolje REMA 1000
3 fedd
Hvitløk
2 ss
Balsamicoeddik
2 ss
Hvetemel
1 klype
Kajennepepper

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Riv squashen grovt og legg det i et dørslag med litt salt.

Trinn 2

Trinn 2

Gazpacho: Vask og kutt alle grønnsakene i biter og kjør det i blender eller med stavmikser sammen med olivenolje, hermetiske tomater, hvitløk og balsamicoeddik. Smak til med salt og kajennepepper. Spar evt. litt vårløk og tomat til garnityr.

Trinn 3

Trinn 3

Maisfritters: Klem vannet ut av den revne squashen og bland det med mais, finhakket chili, sammenpisket egg, salt, pepper og hvetemel.

Trinn 4

Trinn 4

Stek små pletter i varm panne med solsikkeolje. Server suppen kald eller romtemperert sammen med maisfritters.

Serveringsforslag

For litt ekstra sting i suppen kan du blande inn noen dråper med worshestersauce eller tabasco.