Gaspacho med bakt torsk

Tidsbruk 45 minutter
17 ingredienser
498 planlagt
Gaspacho med bakt torsk
Legg oppskrift
i handlelapp
Fri for gluten
Fri for gluten
Fri for gluten og melk
Sval suppe for varme vårdager! Den spanske nasjonalretten, gazpacho, har blitt en favoritt på norske sommermenyer. Heldigvis smaker denne suppen akkurat like godt i april og mai også – her servert med herlig, flaket torsk.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Grønnsaker

1 stk
Agurk
2 stk
Klasetomater
1 stk
Rød paprika
2 stk
Løk, 4-pk
3 fedd
Hvitløk
1 ts
Salt
2 ss
Kaldpresset olivenolje
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Suppe

2 boks
Hakkede tomater
0,5 stk
Sitron, saft
2 ss
Kaldpresset olivenolje
4 dråpe
Tabasco
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Torsk

250 g
Lettsaltet torsk
2 ss
Kaldpresset olivenolje

Slik gjør du

Trinn 1

Skrell agurken og del den i to på langs. Vask og del tomatene i fire. Dryss på salt, legg det i et dørslag og la det renne av i ca. en time – da blir smaken mer konsentrert. Press mest mulig vann ut av agurken og tomatene. Sett ovnen på 280˚C på grill.

Trinn 2

Vask og del paprika i to på langs, pensle med olje og grill med snittflaten ned til skinnet er svart. Legg paprikaen i en tett pose, avkjøl og ta vekk skinnet. Senk ovnstemperaturen til 180˚C. Skrell og skjær løk og hvitløk i skiver, ha på salt og pepper og bak dem i ovnen i 10 min.

Trinn 3

Sil av hermetiske tomater, ta vare på juicen. Ha paprika, hermetiske tomater, agurk og frisk tomat, løk og hvitløk i en blender og kjør til en tykk konsistens, spe med olivenolje og smak til med tabasco, salt, pepper og frisk sitron. (Juster evt. suppen med tomatjuicen.)

Trinn 4

Tørk torsken med et kjøkkenpapir og ha på litt olivenolje. Bak den i ovnen i ca. 8 min. til den flaker seg. Server suppen med deilig flaket torsk.

Serveringsforslag

Ha gjerne finhakkede friske urter på toppen.