Fylte horn med feta, tomat og oliven

5.0 i snitt
Tidsbruk 60 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
11 ingredienser
275 planlagt
Fylte horn med feta, tomat og oliven
Legg oppskrift
i handlelapp
Fylte horn er perfekt som matpakke eller turmat. Prøv fetaost, tomat og oliven som fyll, så får du en liten smak av Middelhavet med lunsjen.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

3 dl
Melk
2 stk
Egg (1 i røra og 1 til pensling)
25 g
Fersk gjær
200 g
Fetaost
100 g
Oliven (uten sten)
12 stk
Cherrytomater
1 ss
Tørket oregano
100 g
Smør, romtemperert i terninger
550 g
Hvetemel
1 ts
Salt
2 ss
Sukker

Slik gjør du

Trinn 1

Varm melken til kroppstemperatur. Smuldre gjær i en bakebolle. Tilsett sukker, egg og varm melk. Rør godt.

Trinn 2

Bland mel og salt. Ha halvparten i melkeblandingen og rør sammen. Tilsett romtempererte smørterninger og rør godt. Bland inn resten av melet og elt i 10 minutter, enten for hånd eller i kjøkkenmaskin.

Trinn 3

Dekk bakebollen med plast og la heve i 45 minutter på et lunt sted.

Trinn 4

Del deigen i to og kjevle ut to sirkler. Del sirklene i seks «pizzastykker».

Trinn 5

Legg fire halve tomater, litt oliven og fetaost på den hver av trekantenes bredeste del. Strø over oregano. Rull trekantene fra tykkest til tynnest, til horn. Sørg for at spissen ligger nederst, slik at skjøten ikke spretter opp.

Trinn 6

Legg hornene på et stekebrett med bakepapir. Legg et fuktig kjøkkenhåndkle over og la etterheve i 30 minutter.

Trinn 7

Sett ovnen på 220 grader. Pensle hornene med sammenpiskede egg. Stek midt i ovnen i cirka 10-12 minutter, til hornene er gylne. Avkjøl på rist.

TIPS!

Du kan enkelt bruke annet fyll til denne oppskriften. Prøv klassikeren ost og skinke, kylling og pesto eller salami og paprika.

Oppskriften gir

12 horn.