Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp

Fylt svinerullade med prosciutto og mozzarella

Tidsbruk 60 minutter
22 ingredienser
236 planlagt
Fylt svinerullade med prosciutto og mozzarella
Klikk og dra
til kalenderen
Speket med smak! Italienerne har laget sin sin prosciutto crudo siden før vår tidsregning, og i dag er de løvtynne, salte skivene blant de mest brukte ingrediensene i det italienske kjøkken.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Poteter

600 g
Nypoteter
2 ss
Hakket frisk gressløk
0,5 dl
Olivenolje
0,5 ts
Salt
0,3 ts
Kvernet pepper

Svinerullade

750 g
Svin indrefilet
120 g
Proscuitto Crudo
100 g
Soltørkede tomater
125 g
Mozzarella
0,3 potte
Salvie
1 klype
Salt
1 klype
Kvernet pepper
2 ss
Olivenolje

Kaperssjy

2 stk
Sjalottløk
2 fedd
Hvitløk
1 terning
Grønnsaksbuljong (NB! Noen buljongtyper inneholder gluten.
0,5 stk
Sitron
0,3 dl
Olivenolje
1 dl
Hvitvin
0,5 l
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
2 ss
Kapers
0,3 ts
Kvernet pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Sett ovnen på 170°C. Poteter: Vask potetene og del dem i 4 båter. Legg dem i en ildfast form og bland med olivenolje, salt, pepper og hakket gressløk.

Trinn 2

Svinerullade: Rens svinefileten for den øverste hinnen og del fileten i to på langs slik at begge delene henger sammen i midten. Legg fileten mellom to plastposer og bank den flat til 1 cm tykkelse. Legg skiver med prosciutto på snitselen sammen med hakkede soltørkede tomater, mozzarellaskiver og hakket salvie. Rull sammen til en pølse og bind rullen sammen med hyssing. Ha salt og pepper på kjøttet og brun rullen i varm olivenolje. Stek rullen ferdig i ovnen i 20 min. La rullen hvile i 10 min.

Trinn 3

Sett potetene inn i ovnen når det gjenstår ca. 10 min. av svinerullens steketid, og skru opp temperaturen til 185°C når kjøttets tas ut. La potetene steke videre i ca. 10 minutter mens kjøttet hviler.

Trinn 4

Kaperssjy: Fres hakket sjalottløk og hvitløk i olivenolje. Tilsett hvitvin og kok ned til 1 dl. Ha i vann med buljongterninger og kok ned til 2 dl. Tilsett kapers i sjyen og smak til med pepper og sitronsaft. Salt litt hvis det er nødvendig.

Trinn 5

Del svinerulladen i skiver og anrett på tallerken med kaperssjy og salvie. Server med stekte poteter.

Middagsplanleggeren
gir deg ukens handlelapp

1)  Klikk og dra oppskriften til kalenderen
2)  Vis handlelappen og trykk "hent oppskriftsvarer"
3)  Bruk appen eller del handle-lappen på sms eller e-post
Dra ned i kalender