Fylt paprika med kjøttdeig og ris

3.4 i snitt
Tidsbruk 60 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
13 ingredienser
1056 planlagt
Fylt paprika med kjøttdeig og ris
Legg oppskrift
i handlelapp
Fylt paprika smaker godt og ser forfriskende ut på tallerkenen. Disse er perfekte å servere på tapasbordet, eller som en sunn middag.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

200 g
Basmatiris
400 g
Kjøttdeig
2 ts
Spisskummen
2 ts
Tørket oregano
2 ts
Paprikapulver
6 stk
Paprika (valgfri farge)
1 boks
Hakkede tomater
3 stk
Store tomater
3 ss
Hakket persille
2 fedd
Hvitløk
1 stk
Gul løk
100 g
Revet ost
1 klype
Salt og pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Kok ris etter anvisning på pakken.

Trinn 2

Finhakk løk og hvitløk. Grovhakk tomater. Stek sammen med kjøttdeig i en varm panne med litt olje. Tilsett krydder og tomater fra boks, og la småputre i 15 minutter.

Trinn 3

Bland inn risen. Smak til med salt og pepper.

Trinn 4

Del paprika på langs. Fjern membran og frø. Legg de delte paprikaene på et stekebrett, og fyll med kjøtt- og risblandingen. Strø over ost på toppen. Stek på 180 grader på midterste rille i ca. 20 minutter.

Trinn 5

Dryss over hakket persille og server.

TIPS!

Denne retten er ypperlig til å bruke opp rester av ris, ost og taco.