Fylt kyllingfilet med spekeskinke og hvitløkspotetstappe

Tidsbruk 30 minutter
18 ingredienser
804 planlagt
Fylt kyllingfilet med spekeskinke og hvitløkspotetstappe
Legg oppskrift
i handlelapp
Fylt kyllingfilet med spekeskinke og deilig ostefyll gjør denne retten ekstra saftig og god. Kyllingfiletene kan du gjerne lage på grillen hvis været tillater det.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Kyllingfilet med ostefyll

1 pakke
Kyllingfileter
4 skive
Spekeskinke
200 g
Philadelphia-ost
0.5 stk
Løk, finhakket
2 ss
Usaltet smør
60 g
Revet parmesanost
3 ss
Majones
0.5 ts
Salt
0.5 ts
Kvernet sort pepper

Grønnsaker

1 stk
Urtemarinerte grønnsaker

Hvitløkspotetstappe

6 fedd
Hele, med skall
1 kg
Halvsmå poteter
5 dl
Kremfløte
125 g
Kaldt usaltet smør, skåret i små biter
3 ss
Finhakket gressløk
2 ss
Matolje
0.5 ts
Salt
0.5 ts
Kvernet sort pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Kyllingfilet med ostefyll: Stek løkbitene i smøret til de er myke (ikke brune!). Ha parmesan, løkbitene og majones i en stor bolle sammen med Philadelphia-osten. Bland alt godt sammen. Skjær et horisontalt snitt i hver av kyllingfiletene. Del fyllet i fire, og fyll lommen i hver kyllingfilet med osteblandingen. Ha salt og pepper på kyllingfiletene og rull dem inn i hver sin skive spekeskinke

Trinn 2

Hvitløkspotetstappe: Stek hvitløksfeddene i olje på lav varme til de er myke. Ha potetene i en gryte med kaldt vann og salt. Pass på at vannet dekker potetene. Kok opp på middelsterk varme, og småkok potetene i ca. 20 minutter til de er møre nok til å lage stappe av. Hell potetene over i et dørslag og la dem stå i noen minutter. Skrell potetene.

Trinn 3

Hvitløkspotetstappe: Varm opp kremfløten i en annen gryte (skal ikke koke). Hold den varm. Ha potetene i en stor bolle. Knus dem med potetstapper. Pisk inn smøret. Klem «kjøttet» ut av hvitløksfeddene og rør inn i potetstappen. Ha potetstappen i en gryte over middels varme. Pisk inn den varme kremfløten i potetene og smak til med salt og pepper. Ha den ferdige potetstappen i en bolle. Rør inn gressløken. Topp med en stor klatt smør.

Trinn 4

Slik griller du kyllingfilet: Legg kyllingfiletene på indirekte varme, ha på lokk og grill i ca. 5 minutter (til de løsner fra risten). Flytt kyllingfiletene over til direkte varme for å gi dem litt farge. Flytt dem deretter tilbake på indirekte varme i noen minutter. Server gjerne med BaRe sine ferdigkuttede, urtemarinerte grønnsaker fra grillen.

Spar tid med ferdigkuttede grønnsaker!

MAR.OVNSGRØNNSAK 400GR GR

MAR.OVNSGRØNNSAK 400GR GR

Visste du at?

Kylling fra Solvinge både vokser saktere og lever lenger enn kylling som normalt produseres i Norge, og er av en sunnere og mer aktiv rase. Et godt valg for deg som er opptatt av bedre dyrevelferd!