Fyldig potetsuppe med rømme og sprø skinke

Tidsbruk 40 minutter
8 ingredienser
604 planlagt
Fyldig potetsuppe med rømme og sprø skinke
Legg oppskrift
i handlelapp
Skinken har blitt fullstendig sprø! Ingen grunn til panikk, det betyr bare at denne fyldige og varme vintersuppen straks er ferdig smaksatt og serveringsklar. Vel bekomme!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

2 stk
Purre
600 g
Poteter, løsvekt
2 dl
Seterrømme, Tine
0,5 ts
Kajennepepper tørr, Toro
70 g
Parmaskinke, 70 g, Tanzi
2 ss
Gressløk, liten potte
2 ss
Smør normalsaltet, Tine
1 l
Grønnsaksbuljong (NB! Noen buljongtyper inneholder gluten)

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Sett ovnen på 190°C. Ha smør i en vid kasserolle. Tilsett vasket og skivet purre og la den bli myk.

Trinn 2

Trinn 2

Ha i potet i terninger og buljong. Kok opp og kok til potetene er møre. Ta ut halvparten av potetene og sett de til side.

Trinn 3

Trinn 3

Kjør resten glatt med en stavmikser sammen med rømme og kajennepepper. Vend inn resten av potetene og smak til med salt og pepper.

Trinn 4

Legg skinken på bakepapir og sett i stekeovn i ca. 8 minutter til de er sprø. Avkjøles litt og knuses lett. Strø sprø skinke og gressløk på toppen av suppen.