Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp

Fyldig potetsuppe med rømme og sprø skinke

Tidsbruk 40 minutter
8 ingredienser
572 planlagt
Fyldig potetsuppe med rømme og sprø skinke
Klikk og dra
til kalenderen
Skinken har blitt fullstendig sprø! Ingen grunn til panikk, det betyr bare at denne fyldige og varme vintersuppen straks er ferdig smaksatt og serveringsklar. Vel bekomme!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

2 stk
Purre
600 g
Poteter, løsvekt
2 dl
Seterrømme, Tine
0,5 ts
Kajennepepper tørr, Toro
70 g
Parmaskinke, 70 g, Tanzi
2 ss
Gressløk, liten potte
2 ss
Smør normalsaltet, Tine
1 l
Grønnsaksbuljong (NB! Noen buljongtyper inneholder gluten)

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Sett ovnen på 190°C. Ha smør i en vid kasserolle. Tilsett vasket og skivet purre og la den bli myk.

Trinn 2

Trinn 2

Ha i potet i terninger og buljong. Kok opp og kok til potetene er møre. Ta ut halvparten av potetene og sett de til side.

Trinn 3

Trinn 3

Kjør resten glatt med en stavmikser sammen med rømme og kajennepepper. Vend inn resten av potetene og smak til med salt og pepper.

Trinn 4

Legg skinken på bakepapir og sett i stekeovn i ca. 8 minutter til de er sprø. Avkjøles litt og knuses lett. Strø sprø skinke og gressløk på toppen av suppen.

Middagsplanleggeren
gir deg ukens handlelapp

1)  Klikk og dra oppskriften til kalenderen
2)  Vis handlelappen og trykk "hent oppskriftsvarer"
3)  Bruk appen eller del handle-lappen på sms eller e-post
Dra ned i kalender