Fyldig potetsuppe med pepperot

Tidsbruk 35 minutter
8 ingredienser
219 planlagt
Fyldig potetsuppe med pepperot
Legg oppskrift
i handlelapp
En deilig vri på den franske suppeklassikeren vichysoisse. Pepperrot gir suppen ekstra sting.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

3 stk
Poteter, løsvekt
0,8 stk
Purre
3,8 dl
H-melk
3,8 dl
Fløte
1,5 ss
Revet pepperrot på tube, eller fersk
0,8 stk
Sitron
0,8 klype
Salt
0,8 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Skrell potetene og kutt dem i grove biter. Vask og kutt purren i grove biter. Ha melk, fløte, purre og potet i en kjele. Kok under lokk i 15-20 minutter til potetene er møre.

Trinn 2

Smak til med pepperrot, salt, pepper og presset sitron og kjør til glatt og fyldig suppe i en blender eller med stavmikser. Server.

Serveringsforslag

Server gjerne suppen med brødkrutonger og hakkede urter.