Fullkornsrisotto med scampi og squash

Tidsbruk 30 minutter
11 ingredienser
39 planlagt
Fullkornsrisotto med scampi og squash
Legg oppskrift
i handlelapp
Lubne scampi og sprø biter av squash og paprika gir en smaksrik risotto med inspirasjon fra Italia.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Scampi

500 g
Scampi (fryste, rå med skall)

Fullkornsrisotto

4 stk
Sjalottløk
2 fedd
Hvitløk
1 stk
Grønn paprika
1 stk
Squash
2 pose
Fullkornsris
3 ss
Olivenolje
2 terning
Hønsebuljong
8 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)

Smak til med

0,5 stk
Sitron
1 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Tin (helst over natten i kjøleskapet) og skrell scampi. Del dem i to på langs.

Trinn 2

Finhakk sjalottløk og hvitløk, skjær paprika og squash i terninger. Fres løken i olivenolje i en vid kjele i noen minutter til det er gyllent. Hell risen ut av posen og la den surre litt sammen med løken. Spe med varm hønsebuljong (vann + hønsebuljongterninger), litt etter litt til risen er ferdig (17–20 minutter).

Trinn 3

Tilsett paprika, squash og scampi helt mot slutten. Rør inn olivenolje og finrevet sitronskall. Smak til med pepper og friskpresset sitronsaft.

Serveringsforslag

Vend gjerne inn revet parmesan i risottoen og topp med finhakket dill.