Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Fullkornsrisotto med scampi og squash

Tidsbruk 30 minutter
11 ingredienser
32 planlagt
Fullkornsrisotto med scampi og squash
Legg oppskrift
i handlelapp
Lubne scampi og sprø biter av squash og paprika gir en smaksrik risotto med inspirasjon fra Italia.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Scampi

500 g
Scampi (fryste, rå med skall)

Fullkornsrisotto

4 stk
Sjalottløk
2 fedd
Hvitløk
1 stk
Grønn paprika
1 stk
Squash
2 pose
Fullkornsris
3 ss
Olivenolje
2 terning
Hønsebuljong
8 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)

Smak til med

0,5 stk
Sitron
1 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Tin (helst over natten i kjøleskapet) og skrell scampi. Del dem i to på langs.

Trinn 2

Finhakk sjalottløk og hvitløk, skjær paprika og squash i terninger. Fres løken i olivenolje i en vid kjele i noen minutter til det er gyllent. Hell risen ut av posen og la den surre litt sammen med løken. Spe med varm hønsebuljong (vann + hønsebuljongterninger), litt etter litt til risen er ferdig (17–20 minutter).

Trinn 3

Tilsett paprika, squash og scampi helt mot slutten. Rør inn olivenolje og finrevet sitronskall. Smak til med pepper og friskpresset sitronsaft.

Serveringsforslag

Vend gjerne inn revet parmesan i risottoen og topp med finhakket dill.