Fruktsalat med ingefærkrem

5.0 i snitt
Tidsbruk 20 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
16 ingredienser
2 planlagt
Fruktsalat med ingefærkrem
Legg oppskrift
i handlelapp
Bent Stiansens fruktsalat! Denne er laget med en herlig lake av ananasjuice og vaniljestang. Serveres med frisk ingefærkrem.

Velg antall personer

8 voksne
0 barn

Ingredienser

Ananaslake

2 dl
Ananasjuice
1 stk
Vaniljestang
1 ts
Kardemomme
2
Kanelstenger
100 g
Sukker

Skåldede mandler

150 g
Mandler

Fruktsalat

3 stk
Pærer
3 stk
Epler
3 stk
Appelsiner
200 g
Druer
0.5 stk
Ananas
0.5 stk
Melon
250 g
Jordbær eller andre bær

Ingefærkrem

1 stk
Seterrømme eller crème fraîche
3 ss
Melis
1 ss
Revet fersk ingefær

Slik gjør du

Trinn 1

Skåldede mandler: Kok opp en kjele med vann. Ha mandlene i det varme vannet, og sett til side til skallet løsner lett – ca. 15 minutter. Hell av vannet og klem mandlene ut av skallet. La mandlene tørke på et rent kjøkkenhåndkle i 1–2 døgn.

Trinn 2

Ingefærkrem: Bland seterrømme eller crème fraîche med melis og finrevet ingefær. Pisk kremen stiv med en håndmikser.

Trinn 3

Ananaslake: Del vaniljestangen på langs. Skrap ut frø med en kniv, og ha både stang og frø i en kjele. Tilsett ananasjuice, malt kardemomme og kanelstang. Kok i 3 minutter. Avkjøl.

Trinn 4

Fruktsalat: Skrell all frukten og kutt i store biter og vend inn i ananaslaken. Rett før servering vendes inn delte jordbær og hakkede mandler. Server med ingefærkrem.

TIPS

Fruktsalaten kan lages en dag før. Tilsett jordbær og mandler rett før servering. Ingefærkremen kan lages to dager før, og piskes opp ved servering.