Zabaglione med melon | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Frukt Zabaglione med melon

Zabaglione med melon

Ingen vurderinger
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
6 ingredienser
3 planlagt
Zabaglione med melon

Eggedosis på italiensk! Med melon og ristede hasselnøtter.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

4 stk
Eggeplommer
0.5 stk
Finrevet appelsinskall, 2 ss
1 dl
Eplejuice (eller hvitvin)
0.5 stk
Melon (Honningmelon, cantaloupe el.l)
50 gr
Hasselnøtter
150 gr
Sukker

Slik gjør du

Trinn 1

Ha egg og eggeplommer i en kjøkkenmaskin og pisk i 5 minutter til en luftig eggedosis. Kok opp sukker med hvitvin eller eplejuice og kok til det så vidt begynner å tykne. Hell den varme sirupen i en tynn stråle over eggedosisen under kraftig pisking og pisk i 5 minutter til. Smak til med appelsinsaft og revet appelsinskall.

Trinn 2

Legg hasselnøttene på et stekebrett og rist dem i ovnen ved 170 °C i 10 minutter. Hakk dem grovt opp.

Trinn 3

Rens melon, kutt i terninger og legg i bunnen av noen fine glass. Hell på eggedosis og topp med hakkede ristede hasselnøtter.