Zabaglione med melon | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Frukt Zabaglione med melon

Zabaglione med melon

Ingen vurderinger
Zabaglione med melon

Eggedosis på italiensk! Med melon og ristede hasselnøtter.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

4 stk
Eggeplommer
0.5 stk
Finrevet appelsinskall, 2 ss
1 dl
Eplejuice (eller hvitvin)
0.5 stk
Melon (Honningmelon, cantaloupe el.l)
50 gr
Hasselnøtter
150 gr
Sukker

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Ha egg og eggeplommer i en kjøkkenmaskin og pisk i 5 minutter til en luftig eggedosis. Kok opp sukker med hvitvin eller eplejuice og kok til det så vidt begynner å tykne. Hell den varme sirupen i en tynn stråle over eggedosisen under kraftig pisking og pisk i 5 minutter til. Smak til med appelsinsaft og revet appelsinskall.

  2. Trinn 2

    Legg hasselnøttene på et stekebrett og rist dem i ovnen ved 170 °C i 10 minutter. Hakk dem grovt opp.

  3. Trinn 3

    Rens melon, kutt i terninger og legg i bunnen av noen fine glass. Hell på eggedosis og topp med hakkede ristede hasselnøtter.