Syltet pære med ingefær

Denne pæredesserten har en fin balanse mellom sødme og syrlighet; syltelaken består av ganske mye sukker, men smaker samtidig friskt av ingefær og sitron.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Skrell pærene, men la stilken være. Kok opp vann, sukker, ingefær i biter og sitronsaft i en kjele. Legg i pærene og dekk med mat- eller bakepapir slik at det dekker pærene. La pærene småkoke i 15 minutter. Avkjøl i laken, gjerne natten over. Skjær en liten skalk av bunnen slik at pæren står stødig på tallerkenen. Skjær vertikale snitt med ca. 1 cm mellomrom inntil kjernen. Vri pæren en halv omdreining slik at pæren får dekorative folder. Plasser dem rett opp og ned i dype tallerken og hell på litt av laken.
-
Trinn 2
Pisk kremen, bland den med melis, sitronskall og cottage cheese – og server.