Hopp til innhold

Syltet pære med ingefær

Ingen vurderinger
Tidsbruk 30 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
8 ingredienser
135 planlagt
Syltet pære med ingefær
Legg oppskrift
i handlelapp
Denne pæredesserten har en fin balanse mellom sødme og syrlighet; syltelaken består av ganske mye sukker, men smaker samtidig friskt av ingefær og sitron.

Velg antall personer

4 voksne
0 barn

Ingredienser

Syltet pære

4 stk
Pære
300 g
Sukker
1 l
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
1 ss
Ingefær

Krem

3 dl
Kremfløte
1 ss
Melis
1 stk
Sitron
100 g
Cottage Chese

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Skrell pærene, men la stilken være. Kok opp vann, sukker, ingefær i biter og sitronsaft i en kjele. Legg i pærene og dekk med mat- eller bakepapir slik at det dekker pærene. La pærene småkoke i 15 minutter. Avkjøl i laken, gjerne natten over. Skjær en liten skalk av bunnen slik at pæren står stødig på tallerkenen. Skjær vertikale snitt med ca. 1 cm mellomrom inntil kjernen. Vri pæren en halv omdreining slik at pæren får dekorative folder. Plasser dem rett opp og ned i dype tallerken og hell på litt av laken.

Trinn 2

Trinn 2

Pisk kremen, bland den med melis, sitronskall og cottage cheese - og server.