Syltet pære med ingefær | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Frukt Syltet pære med ingefær

Syltet pære med ingefær

Ingen vurderinger
Syltet pære med ingefær

Denne pæredesserten har en fin balanse mellom sødme og syrlighet; syltelaken består av ganske mye sukker, men smaker samtidig friskt av ingefær og sitron.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

Syltet pære

4 stk
Pære
300 gr
Sukker
1 l
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
1 ss
Ingefær

Krem

3 dl
Kremfløte
1 ss
Melis
1 stk
Sitron
100 gr
Cottage Chese

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Skrell pærene, men la stilken være. Kok opp vann, sukker, ingefær i biter og sitronsaft i en kjele. Legg i pærene og dekk med mat- eller bakepapir slik at det dekker pærene. La pærene småkoke i 15 minutter. Avkjøl i laken, gjerne natten over. Skjær en liten skalk av bunnen slik at pæren står stødig på tallerkenen. Skjær vertikale snitt med ca. 1 cm mellomrom inntil kjernen. Vri pæren en halv omdreining slik at pæren får dekorative folder. Plasser dem rett opp og ned i dype tallerken og hell på litt av laken.

  2. Trinn 2

    Pisk kremen, bland den med melis, sitronskall og cottage cheese – og server.