Plommesyltetøy | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Frukt Plommesyltetøy

Plommesyltetøy

Ingen vurderinger
Plommesyltetøy

Plommesyltetøy – deilig til desserter, som tilbehør til ost og ikke minst på brødskiva!

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

500 gr
Plommer
1 stk
Lime
1 dl
Brunt sukker
1 dl
Sukker
1 klype
Salt

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Forvarm ovnen til 220 ̊C.

    Del plommene i to og fjern steinene. Legg plommene med kjøttsiden ned i en ildfast form eller på et stekebrett. Dryss over brunt sukker.

    Bak plommene i ovnen i ca. 10 minutter eller til du ser at skinnet slipper plommene.

  2. Trinn 2

    Ta plommene ut av ovnen og fjern skinnet (som bare skal skli rett av).

    Sil saften som blir igjen i formen eller på stekebrett i en kjele og tilsett sukker. Når sukkeret har løst seg opp i saften, tilsetter du plommene og koker ned til en «grøt».

    Smak til syltetøyet med litt limesaft og -zest (ytterste skallet, finrevet) og en liten klype salt.

    Avkjøl.