Plommesyltetøy

Plommesyltetøy – deilig til desserter, som tilbehør til ost og ikke minst på brødskiva!
Velg antall personer
Slik gjør du
Trinn 1
Forvarm ovnen til 220 ̊C.
Del plommene i to og fjern steinene. Legg plommene med kjøttsiden ned i en ildfast form eller på et stekebrett. Dryss over brunt sukker.
Bak plommene i ovnen i ca. 10 minutter eller til du ser at skinnet slipper plommene.
Trinn 2
Ta plommene ut av ovnen og fjern skinnet (som bare skal skli rett av).
Sil saften som blir igjen i formen eller på stekebrett i en kjele og tilsett sukker. Når sukkeret har løst seg opp i saften, tilsetter du plommene og koker ned til en «grøt».
Smak til syltetøyet med litt limesaft og -zest (ytterste skallet, finrevet) og en liten klype salt.
Avkjøl.