Plommesyltetøy | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Plommesyltetøy

5.0 i snitt
Plommesyltetøy
Hjemmelaget syltetøy er fantastisk godt å ha på lur. Lag noen glass som du kan kose deg med til helgefrokosten. Denne oppskriften gir 2 stk mellomstore glass.

Velg antall personer

Voksne
0
Barn
0

Ingredienser

1 kg
Plommer
1 dl
Vann
3 dl
Sukker
1 ts
Potetmel
1 stk
Vaniljestang

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Kutt plommer i to og fjern steinene. Legg plommene i en kjele med vann. Hvis plommene er faste, kan du tilsette litt mer vann. Del en vaniljestang i to og skrap ut frøene. Ha stang og frø i gryten. Kok opp og la koke i ca. 8 minutter til plommene løser seg opp litt.

  2. Trinn 2

    Tilsett sukker og rør sammen. Sikt potetmel og ha det i gryten. Kok opp slik at sukkeret løser seg opp. Fjern vaniljestangen. Hell på sterile glass og sett på lokk. Avkjøl.