Hopp til innhold

Plommesyltetøy

Ingen vurderinger
Tidsbruk 45 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
5 ingredienser
10 planlagt
Plommesyltetøy

Plommesyltetøy – deilig til desserter, som tilbehør til ost og ikke minst på brødskiva!

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

500 gr
Plommer
1 stk
Lime
1 dl
Brunt sukker
1 dl
Sukker
1 klype
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Forvarm ovnen til 220 ̊C.

Del plommene i to og fjern steinene. Legg plommene med kjøttsiden ned i en ildfast form eller på et stekebrett. Dryss over brunt sukker.

Bak plommene i ovnen i ca. 10 minutter eller til du ser at skinnet slipper plommene.

Trinn 2

Ta plommene ut av ovnen og fjern skinnet (som bare skal skli rett av).

Sil saften som blir igjen i formen eller på stekebrett i en kjele og tilsett sukker. Når sukkeret har løst seg opp i saften, tilsetter du plommene og koker ned til en «grøt».

Smak til syltetøyet med litt limesaft og -zest (ytterste skallet, finrevet) og en liten klype salt.

Avkjøl.