Ovnsbakte epler med valnøtter | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Frukt Ovnsbakte epler med valnøtter

Ovnsbakte epler med valnøtter

5.0 i snitt
Tidsbruk 60 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
12 ingredienser
18 planlagt
Ovnsbakte epler med valnøtter
En ekte høstdessert med både søte og syrlige smaker.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Epler med nøttemarsipan

4 stk
Eple
25 gr
Hasselnøtter
0.5 stk
Eggehviter
25 gr
Valnøtter
1 ts
Sitronskall, revet
1 dl
Eplejuice
2 ss
Sukker
2 ss
Smør

Stivpisket seterrømme

2 dl
Seterrømme
1 ts
Vaniljesukker
1 ts
Sitronsaft
1 ts
Sukker

Slik gjør du

Trinn 1

Forvarm stekeovnen til 180 °C varmluft. Skrell et magebelte av eplene og stikk ut kjernehuset.

Trinn 2

Kjør nøtter, eggehvite, sukker og sitronskall i food processor til en fast masse. Fyll nøttemassen i hullet der kjernehuset var.

Trinn 3

Sett eplene i en ildfast form og hell på eplejuice. Legg ½ ss smør på toppen av hvert eple og dryss med sukker. Sett formen i ovnen og stek eplene i 40 minutter.

Trinn 4

La eplene avkjøle i 20-30 minutter. Pisk seterrømme, vaniljesukker, sukker og sitronsaft til en stiv krem. Server eplene med sausen fra formen og pisket seterrømme eller iskrem.