Ovnsbakte epler med valnøtter
En ekte høstdessert med både søte og syrlige smaker.
Velg antall personer
Voksne
2
Barn
2
Slik gjør du
-
Trinn 1
Forvarm stekeovnen til 180 °C varmluft. Skrell et magebelte av eplene og stikk ut kjernehuset.
-
Trinn 2
Kjør nøtter, eggehvite, sukker og sitronskall i food processor til en fast masse. Fyll nøttemassen i hullet der kjernehuset var.
-
Trinn 3
Sett eplene i en ildfast form og hell på eplejuice. Legg ½ ss smør på toppen av hvert eple og dryss med sukker. Sett formen i ovnen og stek eplene i 40 minutter.
-
Trinn 4
La eplene avkjøle i 20-30 minutter. Pisk seterrømme, vaniljesukker, sukker og sitronsaft til en stiv krem. Server eplene med sausen fra formen og pisket seterrømme eller iskrem.