Hopp til innhold

Ovnsbakte epler med valnøtter

Ingen vurderinger
Tidsbruk 60 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
12 ingredienser
18 planlagt
Ovnsbakte epler med valnøtter

En ekte høstdessert med både søte og syrlige smaker.

Antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Epler med nøttemarsipan

4 stk
Eple
25 gr
Hasselnøtter
0.5 stk
Eggehviter
25 gr
Valnøtter
1 ts
Sitronskall, revet
1 dl
Eplejuice
2 ss
Sukker
2 ss
Smør

Stivpisket seterrømme

2 dl
Seterrømme
1 ts
Vaniljesukker
1 ts
Sitronsaft
1 ts
Sukker

Slik gjør du

Trinn 1

Kjør nøtter, eggehvite, sukker og sitronskall i food processor til en fast masse. Fyll nøttemassen i hullet der kjernehuset var.

Trinn 2

Forvarm stekeovnen til 180 °C varmluft. Skrell et magebelte av eplene og stikk ut kjernehuset.

Trinn 3

Sett eplene i en ildfast form og hell på eplejuice. Legg ½ ss smør på toppen av hvert eple og dryss med sukker. Sett formen i ovnen og stek eplene i 40 minutter.

Trinn 4

La eplene avkjøle i 20-30 minutter. Pisk seterrømme, vaniljesukker, sukker og sitronsaft til en stiv krem. Server eplene med sausen fra formen og pisket seterrømme eller iskrem.