Hopp til innhold

Melonsuppe med spekeskinke

Ingen vurderinger
Tidsbruk 25 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
12 ingredienser
15 planlagt
Melonsuppe med spekeskinke

Prøv denne superfriske og smakfulle melonsuppen med hjemmelagde hvitløksbaguetter. Suppen passer perfekt som forrett til grillmat, eller som en lett lunsj i sommervarmen.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1 kg
Melon
2 dl
Eplemost
3 ss
Sitronsaft
150 gr
Spekeskinke
1 neve
Mynte i strimler
1 stk
Baguette
100 gr
Smør
2 fedd
Hvitløk
2 ss
Hakket persille
50 gr
Sukker
0.5 ts
Salt
1 klype
Kvernet pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Rens melonen fri for skall og frø og ha den i en mikser med eplemost, sukker, sitronsaft, salt og pepper. Kjør til en fin puré.

Sett suppen i kjøleskapet i et par timer slik at den blir ordentlig kald.

Trinn 2

Forvarm ovnen til 230 grader med varmluft.

Bland mykt smør med hakket hvitløk og persille.

Trinn 3

Del baguetten på langs, og ha godt med smør på innsiden av de to halve baguettene.

Stek i ca. 5 minutter. Følg med på fargen underveis.

Trinn 4

Server suppen i kalde skåler med strimlet spekeskinke og mynte.

Del opp nystekte hvitløksbaguetter i passe store biter og server til suppen.