Hopp til innhold

Fruktsalat med mynte- og limekrem

5.0 i snitt
Tidsbruk 25 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
17 ingredienser
78 planlagt
Fruktsalat med mynte- og limekrem

Denne dessertklassikeren kan lages av frukten og bærene du har tilgjengelig. Og husk at krydderlaken er forskjellen på god og himmelsk fruktsalat.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

Marinade

2 dl
Eplejuice
100 gr
Sukker
1 stk
Vaniljestang
4 stk
Stjerneanis
2 stk
Kanelstenger

Frukt og bær

3 stk
Pærer
3 stk
Appelsiner
200 gr
Druer
3 stk
Epler
0.5 stk
Ananas
0.5 stk
Melon
500 gr
Jordbær
150 gr
Mandler

Mynte- og limekrem

2 stk
Lime, skall og saft
0.5 potte
Mynte
3 ss
Melis
1 stk
Crème fraîche

Slik gjør du

Trinn 1

Start med å koke marinaden. kok opp eplejuice sammen med sukker og vaniljestang som er delt på langs. Ta en kniv og skrap ut vaniljefrøene. Ha vaniljestang og frø i marinaden, tilsett stjerneanis og kanelstang. Kok i 3 minutter og avkjøl.

Trinn 2

Skrell og kutt frukten og bland med marinaden. Til fruktsalat kan du bruke den frukten du har. La gjerne frukten marineres natten over. Tilsett oppdelte jordbær og hakkede og ristede mandler ved servering. Server med mynte- og limekrem.

Trinn 3

Mynte- og limekrem: Bland crème fraîche med melis, finrevet limeskall og limesaft. Tilsett hakket mynte til slutt.