Couscoussalat med mango og plomme

17 ingredienser
15 planlagt
Couscoussalat med mango og plomme
Legg oppskrift
i handlelapp
Denne couscoussalaten med mango, plomme, mandler og urtedressing er superfrisk og passer perfekt til lunsj eller til matpakka. Server gjerne til kylling eller fisk.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

2 fedd
Hvitløk
1 ss
Chili (hakket)
1 ss
Ingefær (revet)
150 g
Couscous
1 stk
Mango
3 stk
Plommer
1 dl
Mandler
2 ss
Olivenolje
1 ss
Solsikkeolje
3 dl
Vann
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Mynte- og sitronmelissedressing

0.5 potte
Mynte eller sitronmelisse (eller en blanding).
2 dl
Olivenolje
0.5 stk
Sitron (saften og revet skall)
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Kjør urtene i stavmikser med olivenolje, sitronsaft og revet sitronskall til en jevn og flytende konsistens. Smak til med salt og pepper.

Trinn 2

Finhakk hvitløk og chilli. Riv ingefær. Fres hvitløk, chilli og ingefær i solsikkeolje. Følg med så ikke hvitløken brenner seg.

Tilsett couscous og vann. Rør godt og kok opp.

Trinn 3

La couscousen trekke under lokk i 15 minutter til vannet har trukket helt inn.

Smak til med salt og pepper.

Trinn 4

Del opp mango og plomme i 1 cm terninger. Bland i couscousen sammen med olivenolje og hakkede mandler.

Trinn 5

Ha couscousen over i en serveringsbolle. Bruk hendene og løs opp biter av couscous slik at det ikke klebrer.

Trinn 6

Dryss over dressingen og server. Spises lun eller kald.