Hopp til innhold

Couscoussalat med mango og plomme

Ingen vurderinger
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
17 ingredienser
94 planlagt
Couscoussalat med mango og plomme

Denne couscoussalaten med mango, plomme, mandler og urtedressing er superfrisk og passer perfekt til lunsj eller til matpakka. Server gjerne til kylling eller fisk.

Antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

2 fedd
Hvitløk
1 ss
Chili (hakket)
1 ss
Ingefær (revet)
150 gr
Couscous
1 stk
Mango
3 stk
Plommer
1 dl
Mandler
2 ss
Olivenolje
1 ss
Solsikkeolje
3 dl
Vann
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Mynte- og sitronmelissedressing

0.5 potte
Mynte eller sitronmelisse (eller en blanding).
2 dl
Olivenolje
0.5 stk
Sitron (saften og revet skall)
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Kjør urtene i stavmikser med olivenolje, sitronsaft og revet sitronskall til en jevn og flytende konsistens. Smak til med salt og pepper.

Trinn 2

Finhakk hvitløk og chilli. Riv ingefær. Fres hvitløk, chilli og ingefær i solsikkeolje. Følg med så ikke hvitløken brenner seg.

Tilsett couscous og vann. Rør godt og kok opp.

Trinn 3

La couscousen trekke under lokk i 15 minutter til vannet har trukket helt inn.

Smak til med salt og pepper.

Trinn 4

Del opp mango og plomme i 1 cm terninger. Bland i couscousen sammen med olivenolje og hakkede mandler.

Trinn 5

Ha couscousen over i en serveringsbolle. Bruk hendene og løs opp biter av couscous slik at det ikke klebrer.

Trinn 6

Dryss over dressingen og server. Spises lun eller kald.