Couscoussalat med mango og plomme

Denne couscoussalaten med mango, plomme, mandler og urtedressing er superfrisk og passer perfekt til lunsj eller til matpakka. Server gjerne til kylling eller fisk.
Velg antall personer
Slik gjør du
Trinn 1
Kjør urtene i stavmikser med olivenolje, sitronsaft og revet sitronskall til en jevn og flytende konsistens. Smak til med salt og pepper.
Trinn 2
Finhakk hvitløk og chilli. Riv ingefær. Fres hvitløk, chilli og ingefær i solsikkeolje. Følg med så ikke hvitløken brenner seg.
Tilsett couscous og vann. Rør godt og kok opp.
Trinn 3
La couscousen trekke under lokk i 15 minutter til vannet har trukket helt inn.
Smak til med salt og pepper.
Trinn 4
Del opp mango og plomme i 1 cm terninger. Bland i couscousen sammen med olivenolje og hakkede mandler.
Trinn 5
Ha couscousen over i en serveringsbolle. Bruk hendene og løs opp biter av couscous slik at det ikke klebrer.
Trinn 6
Dryss over dressingen og server. Spises lun eller kald.