Hopp til innhold

Appelsingranité

Ingen vurderinger
Tidsbruk 180 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
6 ingredienser
33 planlagt
Appelsingranité

En frisk og enkel dessert – den perfekte avslutningen på et langt måltid.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

Granité

2 stk
Appelsiner
1 dl
Sukker
1 dl
Vann

Appelsinfileter

6 stk
Appelsiner
4 ss
God olivenolje
1 klype
Maldon salt

Slik gjør du

Trinn 1

Press saften av 2 appelsiner. Kok sukkerlake og avkjøl. Tilsett appelsinsaften. Hell laken på et brett og sett det i fryseren i minimum 2-3 timer.

Trinn 2

Skjær skallet av 6 appelsiner med en skarp kniv. Pass på å skjære vekk alt det hvite. Skjær ut filetene Fordel appelsinfiletene i dessertskåler og press saften av restene over.

Trinn 3

Skrap opp den fryste appelsinlaken med en gaffel. Ha 2 store spiseskjeer “shaved ice” i hver skål over appelsinfiletene. Topp med noen dråper god olivenolje, og et par saltflak. En frisk, ren og enkel avslutning!