Appelsincarpaccio

Carpaccio er navnet på en klassisk italiensk forrett, men er også blitt et begrep for retter som består av tynne skiver. Her har du dessertvarianten av carpaccio med appelsin i hovedrollen.
Velg antall personer
Slik gjør du
Trinn 1
Mise en place: Finn frem alt du trenger til å lage retten. Fjern emballasje. Forbered råvarene og det du trenger av kjøkkenutstyr. Sett ovnen på varmluft, 50 -70°C.
Trinn 2
Knus mynte og sukker sammen i en hurtighakke eller morter.
Trinn 3
Legg det ut på bakepapir for å tørke lett i ovnen 30 min.
Trinn 4
Skjær av skallet på appelsinen slik at det hvite er helt borte.
Trinn 5
Skjær 3 mm tykke skiver og legg dem flatt utover en tallerken som carpaccio. Dryss på med myntesukker og legg på dotter av yoghurt naturell ved servering.
Myntesukker kan oppbevares i tett glass i kjøleskapet dersom du har noe til overs.