Frittata med spinat og tomat | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Egg Frittata med spinat og tomat

Frittata med spinat og tomat

4.0 i snitt
Frittata med spinat og tomat
Frittata er en en italiensk omelett. Prøv denne med spinat, tomat og gressløk. Perfekt til lunsj og middag. Lag gjerne i forveien.

Velg antall personer

Voksne
8
Barn
0

Ingredienser

2 stk
Rødløk
2 fedd
Hvitløk
200 gr
Fersk spinat
200 gr
Cherrytomater
1 potte
Gressløk
6 stk
Egg
1 ss
Maizena
2 dl
Revet parmesan
0.5 dl
Olivenolje
0.5 dl
Vann
1 ts
Salt
1 ts
Kvernet sort pepper

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Forvarm stekeovnen til 200 grader varmluft. Fres grovhakket rødløk og finhakket hvitløk i olivenolje i et par minutter. Bruk helst en teflonpanne slik at eggeblandingen ikke setter seg fast. Ha i vasket spinat og la den falle sammen i pannen. Del cherrytomater i to og ha i sammen med finhakket gressløk.

  2. Trinn 2

    Visp egg med vann, maizena, revet parmesan, salt og nykvernet sort pepper. Hell eggeblandingen over i stekepannen med spinat. Rør forsiktig rundt i ett minutt.

  3. Trinn 3

    Sett hele stekepannen i ovnen og la stå i ca. 10 minutter til omeletten har stivnet. Avkjøl.

  4. Trinn 4

    Ta ut av pannen og del i biter. Den kan varmes opp i stekeovnen ved 200 grader rett før servering – ca. 2 minutter. Dryss gjerne over revet parmesan ved servering.

TIPS

Frittataen kan gjerne lages klar inntil 5 timer før servering. Deles opp og varmes i ovn ved servering.