Friterte løkringer

Tidsbruk 40 minutter
9 ingredienser
107 planlagt
Friterte løkringer
Legg oppskrift
i handlelapp
Elegant appetittvekker, snacks eller tilbehør til burgeren – valget er ditt.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

3 stk
Egg
2,3 dl
Melk
1,5 dl
Øl, halvliterboks
3 stk
Store løk
0,4 l
Solsikkeolje til fritysteking
375 g
Hvetemel
1,9 ts
Bakepulver
0,8 klype
Salt
0,8 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Varm opp oljen i en stor tung kjele (til ca. 180 °C). Pisk eggene lett. Bland sammen melk, egg og øl i en bolle.

Trinn 2

Bland sammen mel, bakepulver samt litt salt og pepper i en annen bolle. Tøm halvparten av melblandingen oppi en tredje bolle.

Trinn 3

Rens og skjær løk i ringer på ca 1–1 ½ cm tykkelse. Ta løkringene fra hverandre. Dypp løkringene, noen få om gangen, i eggeblandingen og så i den første bollen med mel. Dypp ringene igjen i eggeblandingen og deretter i den andre bollen med mel. Stek løkringene i olje – ikke for mange om gangen. Snu dem når de får en fin gyllen farge på undersiden. Legg de ferdige løkringene på kjøkkenpapir og ha på litt salt mens de er varme.