Friterte aspargesbønner

Tidsbruk 45 minutter
7 ingredienser
3 planlagt
Friterte aspargesbønner
Legg oppskrift
i handlelapp
Brasils mange innvandrere fra Japan har satt sitt preg på landets kjøkken. Friterte aspargesbønner i tempurarøre er et godt eksempel – og knasende sprøtt tilbehør til grillmaten.

Velg antall personer

4 voksne
0 barn

Ingredienser

Asparges

1 pakke
Aspargesbønner
5 dl
Solsikkeolje
1 klype
Salt

Tempurarøre

1 dl
Maizena
1 ts
Bakepulver
1 dl
Vann
1 dl
Hvetemel

Slik gjør du

Trinn 1

Bland alle ingrediensene til tempurarøren. Den skal ha konsistens som tykk pannekakerøre. Juster med ekstra vann om nødvendig. Varm oljen opp til 185°C.

Trinn 2

Dypp hver aspargesbønne i røren før fritering. La dem bli gylne, ta opp med en hullsleiv og legg dem på et kjøkkenpapir. Dryss på litt salt.