Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Frikassé med kyllinglår, løk og champignon

Tidsbruk 40 minutter
13 ingredienser
1369 planlagt
Frikassé med kyllinglår, løk og champignon
Legg oppskrift
i handlelapp
Kyllingfrikassé er noe av det beste du kan bruke kyllinglår til. Kokingen frigjør all den gode smaken i lårkjøttet.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Kyllinglår

900 g
Rå kyllinglår
1 stk
Løk, 4-pk
30 g
Smør
30 g
Hvetemel

Frikassé

2 dl
Helmelk
250 g
Champignon
1 stk
Purre
0,5 dl
Crème fraîche
2 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
1 terning
Hønsebuljong
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Server med

500 g
Poteter, løsvekt

Slik gjør du

Trinn 1

Del kyllinglårene i to. Skrell løken og del den i 8 båter. Smelt smøret i en vid kasserolle og legg i kyllinglår og løk. Surr det lett, uten at det får farge. Tilsett hvetemel og vend godt rundt.

Trinn 2

Kok opp vann, melk og hønsebuljongterning i en egen kjele, og ha det deretter over kyllingen. Kok opp og la koke i 15 minutter på lav temperatur.

Trinn 3

Del champignonene i to og purreløk i tykke skiver. Ha grønnsakene i frikasseen og kok ytterligere i 10 minutter. Rør inn crème fraîche og smak til med salt og kvernet sort pepper. Server med kokte poteter.

Serveringsforslag

Topp gjerne retten med rikelige mengder hakket dill.