Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp

Frikassé med kyllinglår, løk og champignon

Tidsbruk 40 minutter
13 ingredienser
1317 planlagt
Frikassé med kyllinglår, løk og champignon
Klikk og dra
til kalenderen
Kyllingfrikassé er noe av det beste du kan bruke kyllinglår til. Kokingen frigjør all den gode smaken i lårkjøttet.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Kyllinglår

900 g
Rå kyllinglår
1 stk
Løk, 4-pk
30 g
Smør
30 g
Hvetemel

Frikassé

2 dl
Helmelk
250 g
Champignon
1 stk
Purre
0,5 dl
Crème fraîche
2 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
1 terning
Hønsebuljong
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Server med

500 g
Poteter, løsvekt

Slik gjør du

Trinn 1

Del kyllinglårene i to. Skrell løken og del den i 8 båter. Smelt smøret i en vid kasserolle og legg i kyllinglår og løk. Surr det lett, uten at det får farge. Tilsett hvetemel og vend godt rundt.

Trinn 2

Kok opp vann, melk og hønsebuljongterning i en egen kjele, og ha det deretter over kyllingen. Kok opp og la koke i 15 minutter på lav temperatur.

Trinn 3

Del champignonene i to og purreløk i tykke skiver. Ha grønnsakene i frikasseen og kok ytterligere i 10 minutter. Rør inn crème fraîche og smak til med salt og kvernet sort pepper. Server med kokte poteter.

Serveringsforslag

Topp gjerne retten med rikelige mengder hakket dill.

Middagsplanleggeren
gir deg ukens handlelapp

1)  Klikk og dra oppskriften til kalenderen
2)  Vis handlelappen og trykk "hent oppskriftsvarer"
3)  Bruk appen eller del handle-lappen på sms eller e-post
Dra ned i kalender