Frikassé med kyllinglår, løk og champignon

Tidsbruk 40 minutter
13 ingredienser
1408 planlagt
Frikassé med kyllinglår, løk og champignon
Legg oppskrift
i handlelapp
Kyllingfrikassé er noe av det beste du kan bruke kyllinglår til. Kokingen frigjør all den gode smaken i lårkjøttet.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Kyllinglår

900 g
Rå kyllinglår
1 stk
Løk, 4-pk
30 g
Smør
30 g
Hvetemel

Frikassé

2 dl
Helmelk
250 g
Champignon
1 stk
Purre
0,5 dl
Crème fraîche
2 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
1 terning
Hønsebuljong
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Server med

500 g
Poteter, løsvekt

Slik gjør du

Trinn 1

Del kyllinglårene i to. Skrell løken og del den i 8 båter. Smelt smøret i en vid kasserolle og legg i kyllinglår og løk. Surr det lett, uten at det får farge. Tilsett hvetemel og vend godt rundt.

Trinn 2

Kok opp vann, melk og hønsebuljongterning i en egen kjele, og ha det deretter over kyllingen. Kok opp og la koke i 15 minutter på lav temperatur.

Trinn 3

Del champignonene i to og purreløk i tykke skiver. Ha grønnsakene i frikasseen og kok ytterligere i 10 minutter. Rør inn crème fraîche og smak til med salt og kvernet sort pepper. Server med kokte poteter.

Serveringsforslag

Topp gjerne retten med rikelige mengder hakket dill.