Frikadeller

Tidsbruk 50 minutter
10 ingredienser
50 planlagt
Frikadeller
Legg oppskrift
i handlelapp
Disse deilige, små kjøttbollene forbinder vi kanskje først og fremst med våre danske naboer. Navnet derimot kom via Tyskland, sannsynligvis fra italienske fritto, og refererer til tilberedningen i stekepannen.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 stk
Kvernet deig av storfe 14%, 400 g Nordfjord
1 stk
Egg frittgående M/L, Solvinge
1 stk
Purreløk
2 stk
Gulrot
1 stk
Blomkål
500 g
Poteter
4 dl
Helmelk Tine
2 ss
Olivenolje REMA 1000
1 ss
Hvetemel
1 ss
Hvitvinseddik

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Rør sammen kjøttdeigen med egg, vann (1 dl vann per 400 g kjøttdeig), litt salt og pepper til en smidig deig.

Trinn 2

Trinn 2

Form flate kjøttkaker og stek dem gylne i olje.

Trinn 3

Trinn 3

Skjær purre, gulrot, blomkål og poteter i store biter. Kok det mørt i lettsaltet vann. Hell av vannet.

Trinn 4

Trinn 4

Kok opp melk. Jevne med hvetemel rørt ut i litt vann. La stuingen småkoke i ca. 5 minutter og smak til med salt, pepper og eddik. Tilsett grønnsakene og vend dem forsiktig inn i sausen. Server vårstuede grønnsaker til frikadellene.

Serveringsforslag

Server gjerne med tyttebærsyltetøy.