Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp

Frikadeller

Tidsbruk 50 minutter
10 ingredienser
50 planlagt
Frikadeller
Klikk og dra
til kalenderen
Disse deilige, små kjøttbollene forbinder vi kanskje først og fremst med våre danske naboer. Navnet derimot kom via Tyskland, sannsynligvis fra italienske fritto, og refererer til tilberedningen i stekepannen.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 stk
Kvernet deig av storfe 14%, 400 g Nordfjord
1 stk
Egg frittgående M/L, Solvinge
1 stk
Purreløk
2 stk
Gulrot
1 stk
Blomkål
500 g
Poteter
4 dl
Helmelk Tine
2 ss
Olivenolje REMA 1000
1 ss
Hvetemel
1 ss
Hvitvinseddik

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Rør sammen kjøttdeigen med egg, vann (1 dl vann per 400 g kjøttdeig), litt salt og pepper til en smidig deig.

Trinn 2

Trinn 2

Form flate kjøttkaker og stek dem gylne i olje.

Trinn 3

Trinn 3

Skjær purre, gulrot, blomkål og poteter i store biter. Kok det mørt i lettsaltet vann. Hell av vannet.

Trinn 4

Trinn 4

Kok opp melk. Jevne med hvetemel rørt ut i litt vann. La stuingen småkoke i ca. 5 minutter og smak til med salt, pepper og eddik. Tilsett grønnsakene og vend dem forsiktig inn i sausen. Server vårstuede grønnsaker til frikadellene.

Serveringsforslag

Server gjerne med tyttebærsyltetøy.

Middagsplanleggeren
gir deg ukens handlelapp

1)  Klikk og dra oppskriften til kalenderen
2)  Vis handlelappen og trykk "hent oppskriftsvarer"
3)  Bruk appen eller del handle-lappen på sms eller e-post
Dra ned i kalender