Frijoles refritos

Tidsbruk 25 minutter
5 ingredienser
128 planlagt
Frijoles refritos
Legg oppskrift
i handlelapp
Mye brukt siderett i Mexico og USA. Kan også brukes i tacos, quesadillas, burritos – gjerne som alternativ til kjøtt når du ønsker å spise vegetarisk.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

500 g
Pinto Beans
3 fedd
Hvitløk
0,5 stk
Løk
3 ss
Matolje
1 klype
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Kok pintobønnene etter anvisning på pakken. Behold kokevannet. Varm olje eller baconfett i en stor stekepanne. Stek finhakket løk i fettet til den blir myk og blank. Tilsett finhakket hvitløk og stek videre i ca. ett minutt.

Trinn 2

Ha en stor skje (bruk hullsleiv) bønner i løkblandingen og knus med en potetstapper. Gjenta prosessen til alle bønnene er knuste. Spe på underveis med nok av kokevannet fra bønnene til at bønnestuingen får en fin konsistens. Den skal være som en halvtykk potetstappe. Smak til med salt.