Frijoles a la Charra

Tidsbruk 20 minutter
10 ingredienser
148 planlagt
Frijoles a la Charra
Legg oppskrift
i handlelapp
I Mexico er denne bønnestuingen det aller vanligste tilbehøret til stekt og grillet kjøtt. Den MÅ lages av pintobønner.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

75 g
Bacon
0,5 stk
Løk
2 fedd
Hvitløk
2 ss
Hermetiske jalapeño-chili
0,5 glass
Malt spisskummen
0,5 ts
Malt paprika
1 ss
Matolje
0,5 ss
Chilipulver
0,5 ts
Nykvernet sort pepper
1 klype
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Kok pintobønnene etter anvisning på pakken. Behold kokevannet. Kutt bacon i biter. Varm oljen i en stekepanne og stek til det har fått fin farge. Tilsett hakket løk, hvitløk og chili og stek videre i ca. 2 minutter.

Trinn 2

Tilsett det tørre krydderet og stek videre i ca. 1/2 minutt. Sil av fettet og hell bacon- og løkblandingen i bønnegryten.

Trinn 3

Ha i nok av kokevannet fra bønnene til at du får en fin konsistens. Den skal ikke være for tynn. Kok forsiktig opp, smak til med salt og småkok i noen minutter til.