Fries og aioli

Tidsbruk 30 minutter
13 ingredienser
249 planlagt
Fries og aioli
Legg oppskrift
i handlelapp
Hjemmelaget smaker best! Aioli er ganske enkelt majones pluss hvitløk.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Aioli

3 ss
Presset sitronsaft
2 ts
Dijonsennep
4 fedd
Hvitløk
1 stk
Egg
1 stk
Eggeplomme
1 ts
Hvitvinseddik
1 klype
Salt
4 dl
Solsikkeolje
1 klype
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Fries

1 kg
Melne poteter
6 dl
Solsikkeolje
2 klype
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Fries:Skrell potetene og skjær dem i fingertykke strimler. Ha dem oppi en stor bolle med iskaldt vann og sett bollen i kjøleskapet i 2 timer hvis du har tid.

Trinn 2

Ha olje i en stor gryte til oljen står ca. 10 cm opp i gryten. Varm opp til oljen er 150° C – sjekk at temperaturen er riktig med et kjøkkentermometer. Sil vannet av potetene og tørk dem med kjøkkenpapir. Stek potetene i oljen, litt om gangen, til kantene på potetene så vidt er sprø. Legg potetene på tørkepapir og la dem kjøles ned i 30 minutter. Skru av kokeplaten. Varm opp oljen igjen, denne gangen til 180 °C. Stek potetene til de er gylne og legg på kjøkkenpapir. Dryss på salt og server.

Trinn 3

Ha sitronsaft, hvitvinseddik, dijonsennep, salt og hvitløksfedd i en blender eller food processor. Kjør til blandingen har en jevn konsistens.

Trinn 4

Ha i egget og eggeplommen mens maskinen fortsatt går. Spe på med oljen. Smak til med salt og pepper, evt. litt mer sitronsaft.

Prøv også