Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Fries og aioli

Tidsbruk 30 minutter
13 ingredienser
218 planlagt
Fries og aioli
Legg oppskrift
i handlelapp
Hjemmelaget smaker best! Aioli er ganske enkelt majones pluss hvitløk.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Aioli

3 ss
Presset sitronsaft
2 ts
Dijonsennep
4 fedd
Hvitløk
1 stk
Egg
1 stk
Eggeplomme
1 ts
Hvitvinseddik
1 klype
Salt
4 dl
Solsikkeolje
1 klype
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Fries

1 kg
Melne poteter
6 dl
Solsikkeolje
2 klype
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Fries:Skrell potetene og skjær dem i fingertykke strimler. Ha dem oppi en stor bolle med iskaldt vann og sett bollen i kjøleskapet i 2 timer hvis du har tid.

Trinn 2

Ha olje i en stor gryte til oljen står ca. 10 cm opp i gryten. Varm opp til oljen er 150° C – sjekk at temperaturen er riktig med et kjøkkentermometer. Sil vannet av potetene og tørk dem med kjøkkenpapir. Stek potetene i oljen, litt om gangen, til kantene på potetene så vidt er sprø. Legg potetene på tørkepapir og la dem kjøles ned i 30 minutter. Skru av kokeplaten. Varm opp oljen igjen, denne gangen til 180 °C. Stek potetene til de er gylne og legg på kjøkkenpapir. Dryss på salt og server.

Trinn 3

Ha sitronsaft, hvitvinseddik, dijonsennep, salt og hvitløksfedd i en blender eller food processor. Kjør til blandingen har en jevn konsistens.

Trinn 4

Ha i egget og eggeplommen mens maskinen fortsatt går. Spe på med oljen. Smak til med salt og pepper, evt. litt mer sitronsaft.

Prøv også