Franske sommerkoteletter med bakt søtpotet, avokado og chevre

15 ingredienser
167 planlagt
Franske sommerkoteletter med bakt søtpotet, avokado og chevre
Legg oppskrift
i handlelapp
Server de smakfulle franske sommerkoteletter med bakt søtpotet, som passer veldig godt sammen med deilig, frisk chevre.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Koteletter

1 pakke
Franske sommerkoteletter

Bakt søtpotet med avokado og chevre

2 stk
Søtpotet
1 neve
Valnøtter
2 stk
Avokado
2 stk
Tomater
4 stang
Vårløk
1 stk
Rød chili
120 g
Chevre
1 klype
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Dressing til bakt søtpotet

1 ss
Sesamolje
0,5 ts
Soyasaus
1 ss
Rødvinseddik
0,5 stk
Sjalottløk
4 ss
Olivenolje

Slik gjør du

Trinn 1

Bakt søtpotet: Forvarm ovnen til 200°C. Bak søtpotetene i 45 minutter – til de er gjennombakt og skinnet litt rynkete. Avkjøl noe, riv av skinnet og skjær i skiver. Legg utover på et fat.

Trinn 2

Rist nøttene i en tørr panne i 1-2 minutter. Hakk dem. Hakk tomater og vårløk. Del avokadoene i to, fjern steinen og ta ut kjøttet med en skje. Skjær i skiver. Fordel tomater, vårløk og avokado over søtpotetene.

Trinn 3

Lag dressing ved å blande olivenolje, sesamolje, soyasaus, eddik og finhakket sjalottløk. Hell over salaten. Krydre med litt salt og pepper. Dryss over finhakket chili, hakkede nøtter og chevre i biter.

Trinn 4

Grill kotelettene på direkte varme til de får en fin farge, ca. 2-3 min på hver side. Flytt kotelettene til indirekte varme, ta ned lokket og la ligge noen minutter til de er ferdigstekte.