Fransk fiskesuppe

Tidsbruk 50 minutter
12 ingredienser
122 planlagt
Fransk fiskesuppe
Legg oppskrift
i handlelapp
Fri for melk
Denne bouillabaisse-inspirerte rivieraretten er en lett og krydret torskesuppe – tilpass chilimengden etter hvor sterk du vil ha den. En spesielt god og varmende middag på kjølige sommerkvelder.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 pakke
Torskeloin 500 g frossen Godehav
1 stk
Løk
1 stk
Fennikel
1 stk
Gulrot
200 g
Poteter
1 boks
Hakkede tomater REMA 1000
1 stk
Appelsin
1 stk
Rød chili
3 ss
Olivenolje REMA 1000
3 fedd
Hvitløk
2 ss
Hvitvinseddik
1 l
Grønnsaksbuljong

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Tin fisken. Finhakk hvitløken. Rens og skjær chili, løk, fennikel, poteter og gulrot i skiver.

Trinn 2

Trinn 2

Fres det i en gryte med litt olivenolje.

Trinn 3

Trinn 3

Tilsett hvitvinseddik, la det dampe ut og ha i hermetiske tomater og grønnsaksbuljong. La suppen koke i ca. 30 minutter under lokk. Smak til med presset appelsin, salt og pepper.

Trinn 4

Trinn 4

Skjær torsken i biter. Ha dem i suppen og trekk på svak varme til fisken er ferdig, ca. 3-6 minutter.

Serveringsforslag

Server gjerne med godt brød. Aioli smaker godt til!