Foliebakt torskeloin med reker

Tidsbruk 40 minutter
11 ingredienser
461 planlagt
Foliebakt torskeloin med reker
Legg oppskrift
i handlelapp
Når du varmebehandler torsk i folie blir den ekstra saftig. Og lager du en pakke til hver, blir det ekstra stas.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Foliebakt torsk

600 g
Torskeloin uten skinn
300 g
Reker, frosne eller ferske
400 g
Ferdig kokt mandelpotet

Basilikum - Crème Fraîche

1 boks
Crème fraîche
2 ss
Sitronsaft
200 g
Sukkererter
200 g
Gulrøtter
0.3 potte
Basilikum
1 ts
Sukker
1 klype
Nykvernet pepper
1 klype
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Foliebakt torsk med reker: Forvarm ovnen til 230 °C varmluft. Legg fire doble lag med matpapir på kjøkkenbenken.

Trinn 2

Fordel oppdelte kokte poteter på matpapiret. Del fisken i 8 biter og legg 2 biter fisk på hver del.

Trinn 3

Basilikum- Crème Fraîche: Bland Crème Fraîche med sitronsaft, sukker og hakket frisk basilikum. Dill eller gressløk kan også brukes.

Trinn 4

Smak til med salt og nykvernet pepper. Fordel sausen over den rå fisken.

Trinn 5

Rens sukkererter og del i biter. Gulrøttene skrelles og skjæres i tynne skiver. Grønnsakene drysses over fisk og saus sammen med rensede reker.

Trinn 6

Matpapiret brettes over innholdet og helt tett rundt kantene. Sett pakkene på et stekebrett og bak dem i 10 min.

Trinn 7

Åpne forsiktig på tallerkenen og spis rett fra pakken med nystekte rundstykker til.

Tips!

Ta pakkene med på tur! Legg dem på bålet eller på en grill i 8-10 minutter.