Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp

Foliebakt torskeloin med reker

Tidsbruk 40 minutter
11 ingredienser
112 planlagt
Foliebakt torskeloin med reker
Klikk og dra
til kalenderen
Når du varmebehandler torsk i folie blir den ekstra saftig. Og lager du en pakke til hver, blir det ekstra stas.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Foliebakt torsk

600 g
Torskeloin uten skinn
300 g
Reker, frosne eller ferske
400 g
Ferdig kokt mandelpotet
200 g
Sukkererter
200 g
Gulrøtter

Salive-crème fraîche

1 boks
Crème fraîche
2 ss
Sitronsaft
0,3 potte
Salvie
1 ts
Sukker
1 klype
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Forvarm ovnen til 230 °C, varmluft. Legg fire doble lag med aluminiumsfolie eller bakepapir på kjøkkenbenken. Fordel oppdelte kokte poteter på alufolie-stykkene. Del fisken i 8 biter og legg 2 biter fisk på hver.

Trinn 2

Salvie-Crème fraîche: Bland crème fraîche med sitronsaft, sukker og hakket frisk salvie. Annen frisk urt som dill, gressløk eller basilikum kan også brukes. Smak til med salt og nykvernet pepper. Fordel sausen over den rå fisken.

Trinn 3

Rens sukkererter og del i biter. Gulrøttene skrelles og skjæres i tynne skiver. Grønnsakene drysses over fisk og saus sammen med rensede reker.

Trinn 4

Alufolien brettes over innholdet og helt tett rundt kantene. Sett pakkene på et stekebrett og bak dem i 10 minutter. Åpne forsiktig på tallerkenen og spis rett fra pakken med nystekte rundstykker til.

Tips!

Ta pakkene med på tur! Legg dem på bålet eller på en grill i 8-10 minutter.

Middagsplanleggeren
gir deg ukens handlelapp

1)  Klikk og dra oppskriften til kalenderen
2)  Vis handlelappen og trykk "hent oppskriftsvarer"
3)  Bruk appen eller del handle-lappen på sms eller e-post
Dra ned i kalender