Foliebakt torskeloin med reker | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Fisk Torsk Foliebakt torskeloin med reker

Foliebakt torskeloin med reker

Ingen vurderinger
Foliebakt torskeloin med reker
Når du varmebehandler torsk i folie blir den ekstra saftig. Og lager du en pakke til hver, blir det ekstra stas.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Foliebakt torsk

600 gr
Torskeloin uten skinn
300 gr
Reker, frosne eller ferske
400 gr
Ferdig kokt mandelpotet

Basilikum - Crème Fraîche

1 boks
Crème fraîche
2 ss
Sitronsaft
200 gr
Sukkererter
200 gr
Gulrøtter
0.3 potte
Basilikum
1 ts
Sukker
1 klype
Nykvernet pepper
1 klype
Salt

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Foliebakt torsk med reker: Forvarm ovnen til 230 °C varmluft. Legg fire doble lag med matpapir på kjøkkenbenken.

  2. Trinn 2

    Fordel oppdelte kokte poteter på matpapiret. Del fisken i 8 biter og legg 2 biter fisk på hver del.

  3. Trinn 3

    Basilikum- Crème Fraîche: Bland Crème Fraîche med sitronsaft, sukker og hakket frisk basilikum. Dill eller gressløk kan også brukes.

  4. Trinn 4

    Smak til med salt og nykvernet pepper. Fordel sausen over den rå fisken.

  5. Trinn 5

    Rens sukkererter og del i biter. Gulrøttene skrelles og skjæres i tynne skiver. Grønnsakene drysses over fisk og saus sammen med rensede reker.

  6. Trinn 6

    Matpapiret brettes over innholdet og helt tett rundt kantene. Sett pakkene på et stekebrett og bak dem i 10 min.

  7. Trinn 7

    Åpne forsiktig på tallerkenen og spis rett fra pakken med nystekte rundstykker til.

Tips!

Ta pakkene med på tur! Legg dem på bålet eller på en grill i 8-10 minutter.