Focaccia

Tidsbruk 50 minutter
5 ingredienser
134 planlagt
Focaccia
Legg oppskrift
i handlelapp
En ekte, langpannet Italiener! Focaccia er perfekt tilbehør til italienske retter, og er både enkelt og raskt å lage. Flatt, ferskt og gjerne toppet med oliven, løk eller tomat.

Ingredienser

0,5 pose
Tørrgjær
1 l
Hvetemel
1 klype
Salt
5 dl
Lunkent vann
1 dl
Olivenolje

Slik gjør du

Trinn 1

Bland mel, gjær og en klype salt. Bland inn vann og olje til en grøtete konsistens. Dekk med plast og la det heve i 30 minutter. Hell deigen i en langpanne med bakepapir. Drypp litt god olivenolje over og fordel deigen i langpannen med fingertuppene. Dryss på litt Maldon salt.

Trinn 2

Stek focacciaen på maks varme på midterste rille til den er gyllen. Det tar 10-15 minutter, men følg med – med så sterk varme kan den fort bli brent. Avkjøl brødet litt før du deler det i stykker.