Focaccia Pugliese

9 ingredienser
51 planlagt
Focaccia Pugliese
Legg oppskrift
i handlelapp
Akkurat som Napoli er pizzaens hovedstad er Bari og de omkringliggende byene i Puglia hjemstedet for kanskje verdens beste focaccia. I tillegg til det krystallklare vannet som omkranser helen på støvelen, er deres focaccia verdt en egen reise. Rundt lunsjtider står folk i lange køer på steder som Panificio Santa Rita i Bari Vecchia, for å få en bit av den sprø og saftige focacciaen.
Så hva er hemmeligheten? Kokte poteter, godt med olivenolje og litt tålmodighet. Tomater, løk, oliven og rosmarin er klassiske toppinger. Farlig godt!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

200 g
Poteter
2 ss
Salt
15 g
Fersk Gjær
3 ss
Rosmarin
10 stk
Cherrytomater
3 ss
Olivenolje
2.4 dl
Vann
300 g
Hvetemel
1 dl
Olivenolje

Slik gjør du

Trinn 1

Skrell og kutt potetene i grove biter. Dekk så vidt med vann og kok til de er godt møre. Ta vare på kokevannet.

Trinn 2

Mos potetene og tilsett salt og olivenolje.

Trinn 3

Bland 1,2 dl potetvann med 1,2 dl kaldt vann og løs opp gjæret i vannet (Pass på at det ikke er for varmt, ca 37 ˚C).

Trinn 4

Hell melet på benken i en vulkanformet haug og lag et krater i midten

Trinn 5

Legg i potetmosen og arbeid den inn mens du tilsetter væsken litt og litt og arbeider den godt inn. Bland deigen for hånd i minimum 10 minutter. Den endelige konsistensen skal være ganske klissete. Juster evt. med væske eller mel.

Trinn 6

Ha deigen i en bolle smurt med olivenolje. La deigen heve under et fuktig klede i ca to timer.

Trinn 7

Dekk bunnen av en langpanne eller en rund støpejernspanne med et lynt lag olivenolje. Fordel deigen utover med oljede fingre og strekk den forsiktig til du får en fin rund form.

Trinn 9

Dytt inn cherrytomater kuttet i to med snittflaten ned. Legg evt. på annen ønsket topping som løk og oliven. Drypp over olivenolje og dryss over litt flaksalt og tørket oregano.

Trinn 11

Dekk til og la den hvile i 15 minutter før du steker på 200 ˚C i ca 20 minutter.