Flintstek med grillet asparges og pastasalat
Velg antall personer
Slik gjør du
Trinn 1
Lag pastasalat: Kok egg i 9 minutter. Kok makaroni al dente og avkjøl. Hakk hardkokte egg, løk, paprika og sylteagurk. Bland alt sammen i en bolle. Smak til med presset sitron og salt.
Trinn 2
Lag dressing til pastasalaten: Bland sammen majones, rømme, sukker, sylteagurklake og sennep i en bolle. Smak til med salt og pepper. Vend dressingen i pastasalaten.
Trinn 3
Grill flintsteken på direkte varme til den får en fin farge. Snu og grill den andre siden. Når flintsteken har fått en fin farge på begge sider, skal den flyttes til indirekte varme. Ta på lokket og la kjøttet ligge til det er ferdigstekt (kjernetemperaturen skal være ca. 70 °C) – det tar 10-15 minutter. Legg flintsteken over på et fat, og la den hvile noen minutter før oppskjæring.
Trinn 4
Grill asparges: Skjær bort ca. 2 cm nederst på hver asparges. Pensle med olivenolje, og grill på direkte varme – 2-3 minutter på hver side. Dryss flaksalt, pepper og evt. Litt parmesan over.
Trinn 5
Server flintstek i skiver med pastasalat og grillet asparges.