Flintstek med grillet asparges og pastasalat

20 ingredienser
96 planlagt
Flintstek med grillet asparges og pastasalat
Legg oppskrift
i handlelapp
Prøv denne deilige pastasalaten med kokte egg og sursøt dressing til folkefavoritten flintstek.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 kg
Marinert flintstek

Grillet asparges

1 bunt
Asparges
50 g
Parmesan
1 klype
Salt
1 klype
Nykvernet pepper
1 ss
God olivenolje

Dressing til pastasalat

1 pose
Majones
1 boks
Lettrømme
2 ts
Dijonsennep
1 klype
Nykvernet pepper
1 klype
Salt
1 ts
Sukker

Pastasalat

1 stk
Rødløk
500 g
Makaroni eller annen pasta
4 stk
Hardkokte egg
1 stk
Rød paprika
1 stk
Sitron
2 stk
Sylteagurker
1 stk
Grønn paprika
1 klype
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Lag pastasalat: Kok egg i 9 minutter. Kok makaroni al dente og avkjøl.
Hakk hardkokte egg, løk, paprika og sylteagurk. Bland alt sammen i en bolle.
Smak til med presset sitron og salt.

Trinn 2

Lag dressing til pastasalaten: Bland sammen majones, rømme, sukker, sylteagurklake og sennep i en bolle. Smak til med salt og pepper.
Vend dressingen i pastasalaten.

Trinn 3

Grill flintsteken på direkte varme til den får en fin farge. Snu og grill den andre siden. Når flintsteken har fått en fin farge på begge sider, skal den flyttes til indirekte varme. Ta på lokket og la kjøttet ligge til det er ferdigstekt (kjernetemperaturen skal være ca. 70 °C) – det tar 10-15 minutter. Legg flintsteken over på et fat, og la den hvile noen minutter før oppskjæring.

Trinn 4

Grill asparges: Skjær bort ca. 2 cm nederst på hver asparges. Pensle med olivenolje, og grill på direkte varme – 2-3 minutter på hver side. Dryss flaksalt, pepper og evt. Litt parmesan over.

Trinn 5

Server flintstek i skiver med pastasalat og grillet asparges.