Fletteloff | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Fletteloff

5.0 i snitt
Fletteloff
Alle liker nybakt brød. Fletteloffen er det perfekte tilskuddet til helgefrokosten eller til en middag med gjester. Enkelt, supergodt og så flott!

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1 ss
Tørrgjær
4 stk
Egg
2 ss
Valmuefrø
3 dl
Lunkent vann
1 ss
Sukker
2 ts
Salt
30 gr
Smeltet smør (eller olje)
650 gr
Hvetemel

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Bland gjær, sukker, salt og vann. Visp inn egg og smeltet smør. Tilsett mel, litt etter litt og elt godt i 10 minutter. Sett til heving med klede over på et lunt sted i en time.

  2. Trinn 2

    Etter 1 time, slå luften ut av deigen. Ha deigen over på en melet benk og del inn i seks emner. Form emnene til seks pølser som er ca. 30 cm lange. Legg tre pølser på fjøla (de tre andre er til brød nr. 2) og fest dem sammen nederst. Flett så de tre pølsene. Fest endene og brett skjøten under brødet. Sett på et bakepapir og bakeplate. Gjenta med for brød nummer to. Dekk til med kjøkkenklede og hev på et lunt sted i 30 minutter. Sett ovnen på 200 grader varmluft i mellomtiden.

  3. Trinn 3

    Pisk sammen et egg og pensle brødene. Sett midt i ovnen og stek i ca. 35–40 minutter. Ta ut brødene og avkjøl på rist.