Fleskepannekake

Tidsbruk 35 minutter
6 ingredienser
117 planlagt
Fleskepannekake
Legg oppskrift
i handlelapp
Pannekake med matributter! I eventyret spiser grisen pannekaka, men i denne fordums hverdagsfavoritten får pannekaka revansj. En klassiker som fortjener sin renessanse.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

2 stk
Smårettbacon Nordfjord
2 stk
Egg frittgående M/L, Solvinge
5 dl
Lettmelk Tine
4 dl
Hvetemel
2 ts
Bakepulver
1 ss
Smør

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Sett ovnen på 190°C. Bland egg, melk, salt, hvetemel og bakepulver til en glatt røre. La røren hvile i 15 minutter.

Trinn 2

Trinn 2

Stek bacon i litt smør til det er gyllent, hell røren over baconet.

Trinn 3

Trinn 3

Sett stekepannen inn i ovnen (hvis stekepannen ikke tåler å settes i ovnen, skru ned varmen på platen og sett på lokk). Stek i ca. 10 minutter til pannekaken er ferdig stekt.

Serveringsforslag

Bruk litt sukker i røren og server gjerne med blåbærsyltetøy.