Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp

Flesk og duppe

Tidsbruk 35 minutter
8 ingredienser
325 planlagt
Flesk og duppe
Klikk og dra
til kalenderen
Flesk og duppe er en skikkelig norsk gårdsklassiker. Før i tiden ble sideflesket lagt i salttønner for konservering. I våre dager er dette en herlig, lettvinn hverdagsmiddag.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

2 pakke
Lettsaltet sideflesk ca 200 g Nordfjord
5 dl
Lettmelk Tine
3 stk
Gulrot
1 potte
Kruspersille, liten
500 g
Poteter
2 ss
Hvetemel
4 ss
Smør
1 klype
Kajennepepper

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Kok poteter og gulrøtter i lettsaltet vann.

Trinn 2

Trinn 2

Smelt halvparten av smøret i en tykkbunnet kjele og visp inn hvetemel. Spe med melken gradvis mens du visper så det ikke blir klumper. La det småkoke i ca. 5 minutter. Pass på så det ikke brenner seg i bunnen. Smak til med salt og kajennepepper.

Trinn 3

Trinn 3

Fjern svoren fra flesket og skjær i skiver, ca. 1 cm, og sprøstek skivene i resten av smøret. Server flesket med poteter og gulrøtter, hvit saus og rikelig med finhakket persille.

Serveringsforslag

Server gjerne med flatbrød.

Middagsplanleggeren
gir deg ukens handlelapp

1)  Klikk og dra oppskriften til kalenderen
2)  Vis handlelappen og trykk "hent oppskriftsvarer"
3)  Bruk appen eller del handle-lappen på sms eller e-post
Dra ned i kalender