Flesk og duppe

Tidsbruk 35 minutter
8 ingredienser
461 planlagt
Flesk og duppe
Legg oppskrift
i handlelapp
Flesk og duppe er en skikkelig norsk gårdsklassiker. Før i tiden ble sideflesket lagt i salttønner for konservering. I våre dager er dette en herlig, lettvinn hverdagsmiddag.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

2 pakke
Lettsaltet sideflesk ca 200 g Nordfjord
5 dl
Lettmelk Tine
3 stk
Gulrot
1 potte
Kruspersille, liten
500 g
Poteter
2 ss
Hvetemel
4 ss
Smør
1 klype
Kajennepepper

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Kok poteter og gulrøtter i lettsaltet vann.

Trinn 2

Trinn 2

Smelt halvparten av smøret i en tykkbunnet kjele og visp inn hvetemel. Spe med melken gradvis mens du visper så det ikke blir klumper. La det småkoke i ca. 5 minutter. Pass på så det ikke brenner seg i bunnen. Smak til med salt og kajennepepper.

Trinn 3

Trinn 3

Fjern svoren fra flesket og skjær i skiver, ca. 1 cm, og sprøstek skivene i resten av smøret. Server flesket med poteter og gulrøtter, hvit saus og rikelig med finhakket persille.

Serveringsforslag

Server gjerne med flatbrød.