Flaket torsk med mangosalsa

Tidsbruk 45 minutter
11 ingredienser
285 planlagt
Flaket torsk med mangosalsa
Legg oppskrift
i handlelapp
I denne retten blir klassisk norsk torsk servert som en salat med asiatiske smaker av mango, soya og lime. Tynne skiver av fennikel løfter retten visuelt og gir et knasende innslag av anis.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Torskeloin

300 g
Torskeloin

Mangosalat

0,8 stk
Mango
2,3 ss
Olivenolje
0,8 ss
Lys sirup
0,8 stk
Lime
0,4 stk
Rød chili

Fennikel

0,8 stk
Fennikel

Soyasaus

0,8 stk
Sjalottløk
0,8 fedd
Hvitløk
1,5 ss
Olivenolje Primo Cutrera
3 ss
Soyasaus

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Mise en place: Finn frem alt du trenger til å lage retten. Fjern emballasje. Forbered råvarene og det du trenger av kjøkkenutstyr. Torsken kan legges på brett, saltes lett og oppbevares i kjøleskapet til rett før den skal inn i ovnen. Mangosalsa kan lages på forhånd og fennikel tåler et par timer i kaldt vann i kjøleskapet. Soyasausen kan også lages på forhånd.

Trinn 2

Trinn 2

Sett ovnen på 190°C. Del torsken i stykker. Legg dem på et stekebrett og ha på litt salt. Bak i ovnen i ca. 15 minutter.

Trinn 3

Trinn 3

Dytt på fiskestykkene slik at de flaker seg.

Trinn 4

Trinn 4

Del mangoen i små terninger (ca. 1/2 cm). Bland olivenolje, sirup, presset lime og finhakket chili og vend det forsiktig inn i mangoterningene.

Trinn 5

Trinn 5

Kutt fennikel i tynne skiver med en mandolin eller potetskreller. Legg skivene i isvann for at de skal bli sprø.

Trinn 6

Trinn 6

Fres finhakket sjalottløk og hvitløk i olivenolje, tilsett soyasaus og smak til med lime. Anrett fisken på tallerkener, topp med mangosalat og sprø fennikel og hell soyasausen over.

Serveringsforslag

Mandolin er et brett med skarpe, innstillbare knivblader som brukes til å rive grønnsaker i tynne skiver. For Ørjan er mandolin et av de viktigste kjøkkenredskapene. Det får all mat til å virke imponerende og smaksopplevelsen er annerledes når man får råvaren så tynn og delikat. Mandolinen har like mange muligheter som råvarer, det er bare å prøve. Men pass fingrene!